Genel Başkan Yazıcıoğlu, 7. Olağan Büyük Kurultay'da partisine katılan Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas beldesi belediye başkanı Mehmet Emin Turan'ı ziyaret etti.

Mehmet Emin Turan, ziyarette, belediyenin çalışmalarıyla ilgili olarak Yazıcıoğlu'na bilgi verdi.

Yazıcıoğlu, ziyaretten sonra belde meydanında yaptığı konuşmada, kriz çığırtkanlığı yapılmaması gerektiğini bildirdi.

Gerçekleri görmezlikten gelmenin millete ve topluma saygısızlık olduğunu belirten Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

“Krizi önlemek için tedbir alınmalı ve yeni projeler üretilmelidir. İktidarın görevi olumsuzlukları halının altına süpürmek değil çözmektir. Şimdi kriz yokmuş. Nasıl yokmuş? Esnaf kepenk kapatıyor. Yeni işsizler türüyor. Bu işsizlerin alışveriş yapamamasından dolayı esnaf sıkıntıya giriyor ve piyasada para darlığı çekiliyor. Bu gayet açık. Bunun çözümü de derinde var olan krizi görmezden gelmek değildir.”

21 Şubat 2001 tarihinde yaşanan krizin dönemin iktidarının “Kriz var” diye bağırmasından kaynaklandığını öne süren Yazıcıoğlu, “Şimdi de 'kriz yok' davranışlarından dolayı bu kriz derinleşecek. Halbuki bunun için tedbir alınmalı. Tarım kesiminin daha çok üretmesini sağlayacak şekilde sıcak para desteği sağlanmalı ve KOBİ'ler desteklenmelidir. Bu gerçekleştiği takdirde yatırımlar durmaz. Piyasa hareketlenir” diye konuştu.

Yazıcıoğlu, BBP'nin belediyecilikte çok başarılı bir parti olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“BBP'nin kendisine ait özgün bir yerel yönetimler projesi var. Bunun adına 'büyük aile ve şeffaf süreç' diyoruz. Şeffaf süreç demek açıklık demektir. Bütün kabahatler kapalı yerlerde yapılır. Ülkemizde de yerel yönetimlerde en büyük kayıp bu örtülü ilişkiler içinde olmakta ve milletin hak ve hukuku çarçur edilmektedir. Bu tür küçük olan yerlerde dahi bu projemizi çok rahatlıkla uygulayabiliriz. Belediyenin bütün faaliyetlerini kamerayla takip etme imkanı getireceğiz. Tasarrufu ve üretimi birlikte yapacağız. Herkes hizmetten istifade edecek. Hizmet verirken güneş gibi olacağız.”

Yazıcıoğlu, daha sonra, 7. Olağan Büyük Kurultay'da partisine katılan Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Palas beldesi belediye başkanı Mehmet Emin Turan'a BBP rozetini taktı.