Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Yazıcı, "Savunma hakkı kutsaldır. Hiç kimsenin bunu eleştirme hakkı yoktur." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun CHP grup toplantısında “Ergenekon'u bulun üye olayım” sözlerine Başbakan Erdoğan"ın “Danıştay"ın İkinci Dairesi'ne git, aradığın örgütün izini orada bulursun. 'Nere gösterin bana' diyor. Git, Danıştay İkinci Dairesi'ne, orada gör. Yeri orada. Diyarbakır"ın karanlık sokaklarına git, bir gece vakti ensesine kurşun sıkılanların izinde aradığını bulursun. Çorum"a, Sivas"a, Kahramanmaraş"a, Gazi Mahallesi"ne git. Kanlı 1 Mayıs"ın yaşandığı Taksim Meydanı"na git, oralarda aradığının izlerini bulursun” şeklinde cevap vermişti.

Erdoğan"ın cevabına Kılıçdaroğlu, “Ben de Sayın Başbakan'ın sözünü tuttum, adrese baktım, Sivas Davası'na baktım, karşıma Hayati Yazıcı çıktı.” şeklinde cevap vermişti.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise Kılıçdaroğlu"nun açıklamasına ise şu şekilde cevap verdi: “Keşke mantıklı bir soru sorsaydı ben de cevap verseydim. Savunma hakkı kutsaldır. Hiç kimsenin bunu eleştirme hakkı yoktur. Yargılama üçlü bir faaliyettir. İddia makamı savunma makamı ve hüküm makamı. Ve yargılama o kadar önemli ki en son söz savunmanındır. Dolayısıyla bunu bilmeyenlere o sözü etmiş olabilir. Üzerinde fazla durmayacağım.”

CİHAN