Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Dünya büyük bir kriz yaşıyor. Komşumuz zor durumda. Şimdi İspanya da aynı zorluk içerisinde. Ama Türkiye onca soruna rağmen geçen yıl büyümeyi dünyada ikinci olarak gerçekleştiren bir ülke, yüzde 8,5 gibi bir büyüme rakamı var. Bu büyümenin gerçekliğini istihdam rakamları da gösteriyor.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen 'Geleneksel İş Adamları Yemeği'ne katıldı. Yazıcı burada yaptığı konuşmada, 3 Kasım 2002 seçimlerinden bugüne kadar AK Parti hükümetinin icraatlarını anlattı ve 10 yıldan bu yana Türkiye'nin her alanda ‘muazzam bir değişim ve dönüşüm’ yaşadığını ifade etti. Hükümetin özellikle ekonomik açıdan Türkiye’ye pek çok şey kazandırdığını dile getiren Yazıcı, şunları söyledi:

“Ekonomik anlamda Türkiye’ye kazandırdığımızın şahidi rakamlar. Boş laflar değil. Rakamlarla ölçmeyi yaptığınız zaman, işte Türkiye’nin büyük ekonomi diye seçim beyannamemizde ifade ettiğimiz gerçekliği ortada. Dünya büyük bir kriz yaşıyor. Komşumuz zor durumda. Şimdi İspanya da aynı zorluk içerisinde. Ama Türkiye onca soruna rağmen geçen yıl büyümeyi dünyada ikinci olarak gerçekleştiren bir ülke, yüzde 8,5 gibi bir büyüme rakamı var. Bu büyümenin gerçekliğini istihdam rakamları da gösteriyor. 2008-2009’da yüzde 14-15 seviyesinde olan işsizlik oranı geçen sene 9 küsurlu rakamlara düştü, ve bu sene de yüzde 10.4 seviyesinde. Bu da büyümenin gerçekliğini bir başka açıdan teyit eden önemli olgulardan bir tanesi.”

AK Parti’nin diğerlerinden farkını, ‘halk ile ortak gündeme sahip olmak’ şeklinde özetleyen Hayati Yazıcı, “Seçim evrelerinde sandıkta milletin iradesini üstlenenlerin de her zaman gündemlerini milletle birlikte, halkla birlikte oluşturarak yollarına devam etmeleri önemlidir. İşte bizim en önemli farkımız bu, AK Parti olarak. Sizin gündeminiz ne ise bizim gündemimiz o olacak dedik, partiyi kurduğumuzda. Bunu hiçbir zaman seçim meydanlarında söylenmiş bir söz olarak bırakmadık, terk etmedik. Bu bizim ajandamızın başında bizi uyarıcı bir not olarak yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile ilgili son duruma da değinen Yazıcı, yeni düzenlemeyle müteşebbislerin rekabet gücünün artırıldığını kaydetti. İş dünyasının itiraz ettiği konularda da bazı yani düzenlemeler yaptıklarını açıklayan Yazıcı, internet sitesi kurma yükümlülüğünü bağımsız denetim kategorisi dışında kaldırıldığını aktardı. Şirket ortağının kasadan borç alabilmesini, ‘şirkete taahhüt ettiği ve vadesi gelmiş sermaye borcu olmamak kaydı’na bağladıklarını da belirtti.