İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sinem Koç, Ölen Beki İkala Erikli'nin eşi Erdal Erikli ve kardeşi katıldı. Duruşmaya ayrıca taraf avukatları katıldı.

"Etrafımda işaretler aradım"

Koç savunmasında Beki İkala Erikli'nin Kitaplarında bir takım mesajlar olduğunu belirterek "Meleklerin bize mesajlar verdiği gibi şeyler vardı. Bir dönem boyunca 2 yıl kadar arabama atlayıp gezerek işaret aradım. Bu mesajların kendi hayatımdaki anlamlarını arıyordum. Örneğin bir yerde 'Adalet mülkün temelidir' yazısını görünce kendime adaletli olmayı telkin ettim. Bir yerde 'mutluluk' yazısı görünce acaba erkek arkadaşım başkasıyla mı mutlu gibi düşünceler içerisine giriyordum" dedi.

"Bu hale gelmemden yazar sorumlu"

Varlıklar görüp hissettiğini söyleyen Koç, "Evrendeki karanlık varlıkları örümcekler olarak algılıyordum. Örümcekler bana geliyorlardı. Yüzüme tükürüyorlardı. Ruhlar görüyordum. Kafamın tepesinde Alkol alıyorlardı. Kitaplardan kötü etkilendim. Bu hale gelmemde kitabın yazarı sorumlu. Kendimi öldürmeyi düşündüm fakat olmadı" dedi.

Olaydan önce intihar etmeye çalışmış

Sinem Koç'un avukatı müvekkiline "Bu olaydan önce intihar girişiminiz oldu mu?" diye sordu. Bunun üzerine Koç, "Oldu. Olaydan 3 ay kadar önce. Hastanede vardır kaydı" dedi.

"Akli dengesinin bozuk olduğuna inanmıyorum"

Beki İkala Erikli'nin eşi Erdal Erikli ifadesinde' "Eşim 'Meleklerle yaşamak' kitabını yazdı ve bu kitap 100 bin satıldı. Bu zamana kadar hiç böyle bir durumla karşılaşmadık. Böyle bir şeyi gerçekleştiren bu insanın akli dengesinin yerinde olmadığına inanmıyorum. İçimiz rahat değil. 22 yıldır evli olduğum hayat arkadaşımı kaybettim" dedi. Bunun üzerine savcı," Eşinizi öldürmesinde ne gibi bir gerekçe olabilir sizce" diye sordu. Bunun üzerine Erdal Erikli, "Bilmiyorum" dedi.

Beki İkala Erikli'nin kardeşi de  "Tıp doktoruyum. Sinem hanım bizim ailemize çok büyük acılar yaşattı. Biz Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 3 kişilik bilirkişi heyetinden bilimsel rapor aldık. Raporda bu kişinin akıl sağlığının yerinde olduğu ancak kişilik bozukluğu olduğu belirtildi. Bu kişi yaptığı işi bilinçli olarak yapmıştır" dedi.

John Lennon'lı savunma

Erikli ailesinin avukatı Dilek Helvacı da mahkemede 1980 yılında akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Mark David Chapman tarafından öldürülmesi örneğini vererek, "
"John Lenon'un katili de bu şekilde cinayeti işlemişti. Lennon'un katili ifadesinde 'kafamdaki ses hadi yap hadi yap diyordu' diye ifade vermişti.  Ama yargılama sonucunda cezaevine gönderilmişti. Hala da infazı devam etmektedir. Sanık da beyninde örümceklerin dolaştığını buna benzer git geller yaşadığını söyledi" dedi.