Kapısından içeri adımınızı atar atmaz bir zaman tüneline girmiş gibi hissediyorsunuz... Bundan tam 77 yıl önce, iki Beyaz Rus ve bir Kırım Türk'ünün kurduğu Rejans, gerek atmosferi gerekse yemekleriyle kapısından adım atan herkesi etkisi altına alıyor. 77 yıldır kalitesi ve lezzetinden taviz vermeden hizmet veren, özellikle Rus mutfağının farklı örneklerini sunan Rejans Restaurant, bu yaz zenginleşen mönüleriyle hizmet vermeye devam ediyor.

AYNI YERDE HİZMETE DEVAM
1977 yılından bu yana Sezener Ailesi tarafından işletilen mekanı, 1995 yılından bu yana Erdal Sezener işletiyor. Geçtiğimiz yıl haklarında açılan tahliye davasıyla zor günler geçiren Erdal Sezener, Beyoğlu 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla rahat bir nefes aldı. Mekanın bulunduğu alanın mal sahibinin Rejans'ın tahliye edilmesi için açtığı davada, mekanda kiracı olan Rejans'ın işletmecileri mahkeme tarafından haklı bulundu ve mekan tahliye edilmekten son anda kurtuldu. Bu karara, işletmecileri kadar restoranın müdavimleri de sevindi. Yıllardır aynı yerde, açıldığı ilk günkü gibi lezzetli ve kaliteli yemekler sunan Rejans, mönüsüyle geçmişten günümüze birçok nesile hitap ediyor. Rejans mönülerinde birbirinden farklı lezzetlerle 'Borç Çorbası' çeşitleri ön plana çıkıyor. Porto şarabı ve trüf mantarıyla lezzetlendirilen Ördek Pate, taze meyvelerin birleşimi Pavlova tatlısı, birbirinden lezzetli votka eşlikçileri ve farklı lezzetler Rejans müdavimlerinin tercihleri arasında geliyor. Ayrıca Ruslar'ın önde gelen ana yemeklerinden Dana Straganof, Rus Böreği olarak bilinen Piroşki ve 'her şeyden biraz' anlamına gelen Zakuski adındaki meze, restoranın en çok ilgi çeken lezzetleri arasında başı çekiyor.

AROMALI LİMON KABUKLARI
Yaz aylarının en sıcak günlerini yaşadığımız bu günlerde Rejans, serinleten Sarı Votkası'yla dikkat çekiyor. Limonlu votka olarak da bilinen Sarı Votka, hem görünüşü hem de lezzetiyle içenleri ferahlatıyor. Kabuğu aromalı olan ve özel olarak seçilen altın sarısı rengindeki limon kabuklarıyla lezzetlendirilen Sarı Votka'nın yapılışında Rejans çok titiz davranıyor. Sarı Votka hazırlanırken, votkanın çok sert veya çok yumuşak olmamasına dikkat ediliyor. İnce ince doğranan limon kabukları yaklaşık iki hafta kadar votkanın içerisinde bekletiliyor. Daha sonra özel şişelerle soğutularak, buzlu bardaklarda misafirlere ikram ediliyor. Sarı Votka'yı tercih edenlerin arasında Uğur Yücel ve Halil Ergün gibi usta oyuncular da yer alıyor. Vaktiyle Atatürk'ün de sıkça uğradığını belirten Sezener, mekanın özellikle sanatçılardan oluşan geniş bir müşteri kitlesi olduğunu belirtiyor. Ara Güler, Ferhan Şensoy, Kenan İmirzalıoğılu, Enis Batur, Ali Poyrazoğlu, Eşyan Özhim, Candan Erçetin, Hakan Karahan, Özhan Canaydın gibi isimler, Rejans'ın müdavimleri arasında yer alıyor.