Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, yaz tatilinin müzeler ve ören yerlerinin gezilip görülmesi için de fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Yaz tatili, deniz, kum, güneşten ibaret değildir, çocuklarımız, gençlerimiz müze ve tarihi ören yerlerini gezip görmelidir'' dedi.
Aktakka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın'ın tarihi ve turistik yerleri ile Türkiye'de görülmesi gereken ilerin başında geldiğini belirtti.
Yetişen yeni nesillerin yaz tatilini sadece deniz, kum ve güneş olarak algıladığını, ancak köklü tarihi ve kültürel zenginliklerin gelecek nesillere aşılanması için yaz tatili döneminin önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Atakka, şunları söyledi:
''Tatil elbette çocuklarımızın hakkı. Ancak çocuklarımız bu tatilini geçirirken, bazı kültürel değerlerimizi de gözardı etmemeli. Geçmişten gelen 'tatil gelse de denize gitsek' anlayışını artık değiştirmemiz gerek. Unutulmamalı ki, yaz tatili, deniz, kum, güneşten ibaret değildir, çocuklarımız, gençlerimiz müze ve tarihi ören yerlerini gezip görmelidir. Bol kitap okuyarak, ülkemizin ve bulundukları yerlerin tarihi ve kültürel zenginliklerini öğrenmeli oraları görebilmek için heyecan duymalıdır. Çocuklarımız, yaz tatilini sadece denize girerek, sahilde dolaşarak geçirmemelidir''  

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png