Oynanacak maçları sıralayan tecrübeli hoca; “Galatasaray, Kayserispor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Bursaspor maçları mutlaka kazanılmalı” dedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, geçen sezon kendilerine şampiyonluğu getiren “Kara tahta” uygulamasını yeniden devreye soktu.
Siyah-beyazlı takımın tecrübeli hocası, futbolcularıyla yaptığı bir toplantıda, ligin ikinci yarısındaki maçları tıpkı geçen seneki gibi tek tek tahtaya yazdı. Denizli"nin, şampiyonluk rotasını çizdiği kara tahtada mutlak kazanılması gerekilen çok kritik beş maçın olduğunu söylediği ifade edildi.
Başarılı teknik adamın; Galatasaray, Kayserispor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Bursaspor maçlarından mutlak galibiyetle ayrılmaları gerektiği yönünde bir konuşma yaptığı bildirildi. Bu beş karşılaşmadaki rakiplerin ligin zirvesinde yer alan takımların olması nedeniyle, kazanılacak üç puanın aslında 6 puan gibi düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Denizli"nin, futbolcularından da bu şekilde düşünmelerini istediği öğrenildi.
Bu beş maçta gelecek galibiyetlerde Beşiktaş hem üç puan kazanacak, hem de rakiplerinin puan kaybetmesini sağlayacak. Bu da şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj sağlayacak.
Mustafa Denizli"nin bu nedenle gece geç saatlere kadar tesislerde çalıştığı bildirildi.

Ferrari maskeyle oynayacak
Gaziantepspor mağlubiyetini, Galatasaray"ı yenerek telafi etmenin hesaplarını yapan Beşiktaş, hazırlıklarını dün sabah basına kapalı yaptıkları idmanla sürdürdü.
Ağrılarından dolayı önceki günkü antrenmana katılmayarak salonda çalışan Rüştü Reçber, dün sabahki antrenmanda yer aldı. Diğer sakat futbolcu Yusuf"un da takımdan ayrı salonda çalıştığı açıklandı.
Isınma hareketleriyle antrenmana başlayan siyah-beyazlı futbolcular, pas ve şut çalışmasının ardından taktik ağırlıklı çift kaleyle günü tamamladı. Beşiktaş"ın İtalyan oyuncusu Matteo Ferrari çift kale maçlarda maskeyle oynarken, bu oyuncunun derbide de büyük olasılıkla maskeyle görev alacağı bildirildi.

İnşaat başlıyor
Beşiktaş Yönetimi"nin önceki gün yaptığı haftalık toplantısında Fulya Şan Ökten Tesisleri masaya yatırıldı ve burada çalışma başlatılması kararı alındı. Divan ve kongre üyelerinin yararlanacağı bir sosyal tesis olması düşünülen projede maddi kaynak, Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı olacak.

Kartal"dan vefa
Beşiktaş, vefat eden spor yazarlarını unutmuyor. Aramızdan ayrılan Vedat Okyar ve İlker Ateş"in adlarını İnönü Stadı"ndaki basın bölümüne vermeye hazırlanan siyah-beyazlı yönetim, yıllardır siyah-beyazlıları takip eden Okyar ve Ateş"i bu şekilde onore etmek istiyor. Yönetimin ayrıca, Kazım Kanat için de böyle bir girişimde bulunacağı ifade edildi. - milliyet