İstanbul'da bugün termometreler 34’ü gösteriyor ama hissedilen sıcaklık 37 dereceye kadar çıkacak, Bunun en büyük nedeni rüzgarın zayıf olması. Bu akşam da bunaltıcı geçecek ancak gece yarısından itibaren poyraz kuvvetleniyor. Perşembe ve Cuma günü poyrazın 30 km hızla esmesi İstanbuluları biraz serinletecek. Cumartesi günü hafif yağmur dahi olabilir.
 
Marmara'da yarından itibaren poyraz yeniden sertleşiyor ve bölgede sıcaktan bunalanlara nefes aldıracak. Balıkesir, Bursa Sakarya boyunca sıcaklık 35-36 dereceye kadar yükseliyor. Cumartesi günü ise bölgede yaz sağanakları bekleniyor.
 
İç anadolu'da etkili olan sıcak hava dalgası bir hafta daha kalacak, en sıcak günler cumartesi ve pazar olacak. Yarın Kırıkkale, Nevşehir, Kayseri, Karaman boyunca termometre değeri yine 35-36 derece.
 
İzmir'de ve Bodrum boyunca Ege kıyılarında yarın rüzgar sertleşecek. Bodrum'da hızı 40km'ye çıkacak ve hissedilen sıcaklığın biraz düşmesine neden olacak.
 
Cumartesi günü Trakya, Bursa, Bolu, Kastamonu ve Batı Karadeniz boyunca yaz sağanakları olacak.           
 
Ege'de sıcaklık 2-3 derece daha artıyor ama rüzgar Çeşme-Bodrum boyunca sertleşecek. Bodrum ve Marmaris'te hızı 40 km'ye kadar çıkabilir. Aydın, Denizli, Muğla yarın 39 derece, Cuma günü 40-41 derece
 
Akdeniz'de 5 gün boyunca gölgede hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşacak, Cuma günü Isparta bile 37 dereceyi görecek. Güneydoğu aşırı sıcak ama rüzgarlı, cuma günü gölgede Diyarbakır 45, Şanlıurfa 47 derece. 
 
Doğu Anadolu'da aşırı sıcaklar daha uzun süre kalacak. Yarın Erzurum 34, Malatya ve Elazığ 42, Van 32 derece.
 
Karadeniz hem sıcak hem de nemli, Batı Karadeniz'e ise sert Poyraz biraz serinlek verecek. Bolu 35, Karabük 37, Samsun 32 derece. Yarın Trabzon-Artvin arasında yaz sağanağı da bekleniyor.