Seçeceğiniz koku hem sizi yansıtmalı hem de çevrenizdekileri rahatsız etmemeli

2009 yaz sezonunda kadınlar oryantal etkiler, tazeleyici meyve ve çiçek karışımları ile etraflarını büyülerken erkekler ferah ve baharatlı kokularla maskülen bir hava yaratacaklar.

Bilim adamları etkileyici parfümler bulmak için harıl harıl çalışıyor. Çünkü biliniyor ki güzel kokmak insanlar üzerinde olumlu bir etki bırakıyor, cinsel yönden daha çekici hale getiriyor. Peki bu yaz hayatımızı bu kadar etkileyen parfümlerden hangilerini seçmemiz gerekiyor.

Yaşama sevinci geri dönüyor

Orijinal kokunun bir ilkbahar yorumu Yves Saint Laurent Eau de Printemps Paris... Taze, saydam ve pırıldayan karakteri ile tabiatın uyanışını ve her şeyden öte güneşin ve yaşam sevincinin geri dönüsünü simgeliyor. Tam da şu kriz günlerinde en çok ihtiyacımız olan şey. Kokudan zerafet fışkırıyor ve tüy hafifliğinde, çekici bir güzellik.
"Yeni kokum için senin adını seçtim. Çünkü tüm dünyada daha güzeli yok. Ve seni sevdiğim için: Parisim." 25 sene önce Yves Saint Laurent, Sen nehri kıyısındaki bu şehre olan ölmez aşkını, bu sözlerle belirtmiş ve kadınların kalplerini fetheden özel, ayrıcalıklı parfümünü ona ithaf etmişti. YSL'in, Eau de Printemps PARİS'i bu yazın sevilen ve olmazsa olmaz parfümü.


Unutulmaz partilerin notası
Yaz aylarının mutlu anlarını yakalayan Escada Ocean Lounge etkileyici yeni yaz kokusu. Ocean Lounge yaz tatilinin, öğleden sonra güneşinden başlayarak, akşamın etkileyici ve dopdolu parti atmosferlerine uzanan, sihirli anlarından ilham alınarak yaratılmış. Egzotik kokteyller, çalan müzik ve trendi takip eden insanlar, buluşularak Beach Club�a doğru yola çıkıyorlar. Tüm hislerin açığa vurulduğu, iç gıcıklayıcı, sorunsuz bir gece, her şeyden öte çok eğlenceli, mükemmel bir yazın anılarını yansıtıyor Escada, Ocean Lounge'unda. Kullandıkları kokular, insanların kişiliklerinin bir aynasıdır. Yoğun bir meyve ve çiçek kokuları karışımından oluşan ve sorunsuz yaz günlerini hatırlatan özel bir koku.

Yaz böyle kokacak!

DKNY Woman Summer 2009, kendine özel bir yaz enerjisi fışkırtıyor. Çok feminen, parıldayan bir koku. Gül, greyfurt, beyaz zencefil, bir tutam Lychee ve yaseminden oluşan meyve-çiçek karışımı, evet yaz böyle kokacak!

DKNY kokusu kendini, Manhattan�nın gökdelenlerinden ilham alan, tipik bir DKNY flakonunda sunuyor. Bu bayan kokusu pembe renkte parlıyor ve her yönden 2009 yazının bir vazgeçilmezi, hele hele sınırlı sayıda üretilmiş olduğu düşünülürse. Kendini özel hisseden kadınlar bu kokudan vazgeçemeyecek.

Enerjik erkeklere göre

Modern Akdeniz kokusu havası ile baştan çıkarıcı bir parfüm Versace Pour Homme. Yeni erkek parfümü eğrelti otu, Bergamot ve sardunyalardan oluşan canlı bir kompozisyon. İnsana sıcaklık ve güçten oluşan bir harmoni içersinde hafifletici bir ferahlık veriyor. Versace Pour Homme'un erkeksi kokusu sayesinde, erkeğin kuvvetli ve sevgi dolu karakteri çok dinamik ve enerjik bir imaj kazanıyor.
"Kendine güvenen ve cazip bir erkek için, yoğun bir koku arayışındaydım. Parfümümü modaya olan sevgisini gizlemeyen, aksine bunu ani kararlar verebilen kuvvetli karakterinin bir göstergesi olarak yaşayan güçlü kişilikli, güçlü erkeklere ithaf ediyorum" der Donatella Versace. Turunçgillerin meyveleri ve çiçekleri ve turunç ağacının yaprakları kokuya Akdeniz aksanını veriyor. Parfümün flakonu kıymetli taşları andırıyor, bu kokuda karar kılan güçlü erkekler gibi.


Tropik bölgelerden egzotik esinti

Tropik bölgelerden baştan çıkarıcı - Cool kokular... Cool Water Cool Summer 2009 yazı için biçilmiş kaftan. Cool Water, kadınlar ve erkekler için limitli sayıdaki üretimiyle tropik bölgelerden egzotik bir esinti. Hafif dalgaların, duygusal bir sesle, sıcak beyaz bir sahili dövdüğü, palmiyelerin rüzgarla eğildiği bir ada cennetinin güneşini ve neşeli atmosferini yansıtıyorlar. Bu parfümde okyanusun kokusu, enerji veren bir portakal kokteylinin kokusuyla karışarak taze, tropik ve erkeksi bir koku oluşturuyor. Parlak renkleri ve yaşam dolu tropik motifleriyle flakonu bile yazı özletiyor. Geleneksel polonezya dövme sanatından ilham alan egzotik sarı renkteki çizim, mavi-yeşil Cool Water erkeğine dinamik bir aksan veriyor.


Sıcak kumlardan serin dalgalara

Sıcak bir yaz akşamında, güneş battıktan sonra havuza atlamak... Ck IN2U HEAT tam da böyle bir duyguyu tercüme ediyor. Yaz sıcağında egzotik notaların servisini yaptığı güzel bir kokteyl. Ck IN2U HEAT For Him bir yaz akşamının nemli sıcaklığını içinde barındırıyor. Sanki kokulu bir armut kişniş yapraklarıyla karıştırılmış ve içine konan birkaç damla Caipirinha ile tatlandırılmış gibi. Mate çayı ve zencefil kokuları parfüme belli bir erkeksi hava katmış. Flakonları havuz kenarındaki güzel bir akşamı andırır şekilde kuvvetli yeni renklerle tazelenmiş. Sıcak yaz günlerini Ck IN2U HEAT For Him sayesinde serinleteceksiniz.

Vatan / Bizim Kahve