Hakkari ile Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi arasında kalan Kato Dağı bölgesinde operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar sebebiyle bazı yaylaların boşaltılması için muhtarlara resmi yazı gönderildi.
 
Havadan ve karadan yürütülen operasyonlarda sivil halkın zarar görmemesi için çeşitli tedbirler alınıyor. Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, Kato Dağı'nın Hakkari tarafında kalan Pınarca, Kamışlı, Çaylıca ve Kaval köylerinin muhtarlarına yazı göndererek, bu köylere ait yaylaların en kısa zamanda boşaltılmasını istedi. Gönderilen yazıda, sivil insanların zarar görmemesi için bu işlemin yapıldığına dikkat çekildi.
 
GÜNEYDOĞU'DA KRİTİK BÖLGELER SİVİLLERE KAPATILDI
 
Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da 4 ilde 3 ay süreyle geçici askeri güvenlik bölgesi ilan etti. Genelkurmay'ın belirlediği bölgelere sivillerin girmesi yasaklandı.
 
Diyarbakır Valiliği'nce yapılan açıklamada,GenelkurmayBaşkanlığı'nın 3 Ekim 2011 -3 Ocak 2012 tarihleri arasında Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Hakkâri'de belirlenen bölgelerde geçici güvenlik bölgesi ilan ettiğini bildirdi. Açıklamadaterörörgütü PKK'nın kış üstlenmesinde kullandığı dağlardan biri olan Gabar, Gediktepe gibi çok sayıda dağ ve bölge askeri güvenlik bölgesine alındı.
 
Açıklamada; dört ilde bulunan Atındağlar, Çağlayan, Buzuldağı, Pejgar, Alandüz, İkiyaka, Balkaya, Karadağ, Gediktepe, Çimendağı, Kurşunlu, Dicle, Yassıdağ ve Yazlıca dağları ile birlikte koordinatları verilen çok sayıda yer 3 ay süreyle geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi.