Yavru TEMA Projesi hakkında bilgiler veren Mehmet Özdemir, “Yavru TEMA çalışmalarının anacı; İlköğretim okullarında kurulan "Yavru TEMA" kulüpleri aracılığı ile çocuklarımızda çevre ve doğal varlıkların korunmasına dair bilinç geliştirmek, erozyon tehlikesinin farkında, toprağın önemini bilen, erozyon ve çölleşme ile mücadele eden, içinde yaşadığı çevreye karşı duyarlı ve çözüm üreten nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır. TEMA Vakfı; eğitim faaliyetleri ile öğrencileri ve halkımızı; toprak. erozyon, çölleşme, doğal varlıkları koruma, çevre konularında bilgilendirmekte, çeşitli etkinliklerle bu farkındalığın somut davranışlara dönüşmesi hedeflemektedir. İlköğretim Okullarımızla görüşerek, okullarda erozyon ve çevre eğitimlerinin verilmesi, meşe palamudu tohumları toplanması, yetiştirilmesi, fidan dikimi, çevre gezileri, belgesel filmlerin izlenmesi, ulusal ve uluslar arası organizasyonlar ile çevre sorunlarının ele alınması, doğa ve erozyon kampı faaliyetlerinden oluşur” dedi.
Danışman öğretmenlerin rehberliğinde; gönüllülük, atık yönetimi, çevre temizliği, çalışmaları, resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarının yapılmakta olduğuna işaret eden Özdemir, gösteriler ve tiyatro eserlerinin sahnelendiğini kaydederek, “Yavru TEMA illerimizden gelen temsilcileri ile son beş yılda; Küresel İklim Değişikliği, Yakın Çevremizdeki Güncel Çevre Problemleri, Türkiye Çevre Sorunlarının Çocuk Gözüyle Milletvekillerine Yansıtılması ve Bu Amaçla Yapılan Kolaj Çalışmalarının Meclis Bahçesinde Sergilenmesi, Su ve Sulak Alanlar konularını değerlendirmişlerdir. Bu toplantılar; Ankara, Antalya, Balıkesir, Konya illerimizde yapılmıştır. Toplantıların dördü ulusal, biri uluslar arası düzeyde gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

700 YAVRU TEMA KULÜBÜ
700"ü aşkın ilköğretim okulunda “Yavru TEMA” kulübü oluşturulduğunu açıklayan Özdemir, şöyle konuştu: “Yavru TEMA kulüplerinin kurulması, erozyonu önlemek, ormanlarımızı ve her türlü doğal varlıklarımızı korumak, sürdürülebilir, temiz bir çevreyi oluşturmak adına büyük önem taşımaktadır. Fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli yeni nesil; toprağı, suyu ,havası kirlenmemiş, orman başta olmak üzere doğal varlıkları iyi korunmuş, ekolojik dengesi bozulmamış bir ortamda yetiştirilebilir” -iha