YAVRU KÖPEĞE BÜYÜK İŞKENCE
 
Meliha Tekin, beraberinde kardeşi Melih Tekin ve arkadaşlarıyla hafif ticari araçla Yumurtalık İlçesi’ne giderken, Ziyanlı Köyü yakınlarında karşı yönden gelen kimliği belirsiz motosikletli bir kişinin ön ayaklarına ip bağladığı yavru köpeği yolda sürüklediğini gördü. Bu manzara karşısında harekete geçen Tekin ve arkadaşları, motosikletli gencin peşine düşüp, durdurdu. Meliha Tekin, hemen yaralı haldeki köpeğin ayaklarına bağlı olan ipi çözüp, kucağına aldı. 
 
'TAVUKLARI YEDİĞİ İÇİN AĞAM VURDU’
 
Meliha Tekin, bir yandan da motosikletli gencin neden böyle bir vahşet yaptığını sordu. Tekin, "Mobileti kullanan şahıs bir çiftlikte çalıştığını söyleyip, ’Ağam tavuk yediği için köpeği vurdu. Bana da köpeği sürükleyerek, götürüp atmamı istedi’ dedi. Yavru köpeğin tavukları yakalayıp yemesi mümkün değil. Zaten kendisi ancak tavuk büyüklüğünde, nasıl zarar verebilir?" diye tepki gösterdi. 
 
Meliha Tekin ve beraberindekiler köpekle ilgilenirken, motosikletli genç kaçıp izini kaybettirdi. 
 
Bu arada Tekin’in yavru köpeği kurtarma çabası, beraberindeki arkadaşları tarafından fotoğraflandı, yapılan eziyet belgelendi.
 
İĞNEYLE UYUTULDU
 
Tekin, durumu ağır olan yavru köpeği kurtarabilmek için Yumurtalık Belediyesi Veterineri Abdil Salıç’a götürdü. Veteriner Abdil Salıç, silahla vurulduğu ve yolda sürüklendiği için derin yaraları olan köpeğin kurtarılamayacağını söyledi. Köpeğin acılarına iğneyle uyutularak son verildi. 
 
Tekin, yavru köpeğin başına gelenleri, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık’a iletti. Çıtırık, plakası belli olan motosikleti kullanan kişi ile köpeği tüfekle vuran kişinin bulunup, cezalandırılması için harekete geçti.