Sultanhisar ilçesine ilk yatırımını 2000"li yıllarda Nysa Otel"ini yaptırarak başlayan işadamı Şefik Çerçioğlu, yatırımlarını sürdürüyor. Otel yatırımını ADÜ Sultanhisar Meslek Yüksek Okulu ek binası ve Şefik Çerçioğlu Özel Öğrenci Yurdu ile sürdüren Çerçioğlu, ilçeye bu güne kadar 10 milyon YTL"yi aşkın bir yatırım yaptı.
Şimdide Sultanhisar"a bir termal otel kazandırmak için kolları sıvayan Şefik çerçioğlu, bu tesisle birlikte mevcut jeotermal kaynakların ilçede konut ısınmasında da kullanılması içinde hazırlanan önemli projeye destek veriyor. Ayrıca Türkiye"nin ikinci büyük kestane işleme fabrikasını Sultanhisar"a kazandırmayı amaçlayan Çerçioğlu, kestane unu fabrikası içinde çalışmalarını sürdürüyor.
Sultanhisar"da devam eden projeleri hakkında bilgiler veren işadamı Şefik Çerçioğlu, “Sultanhisar"a yapılan yatırımların ilçemizin gelişmesi, istidamı gibi konulara katkı sağlayacak. Doğup büyüdüğüm ilçeme hizmet etmekten gurur duyuyorum. Bu güne kadar kazandıklarımı yatırım olarak ilçeme hizmet olarak vermeye gönül koydum. Bunlar ne belediyenin nede hükümetin yapacağı işlerdir. Belediyenin belirli bir hizmet ağı vardır, tabii bunun yanı sıra ilçeye yatırım yapacak hizmet edecek kişi ve kurumlara da zemin hazırlamaktır. 2000 yılından bu tarafa şu anki Belediye Başkanı Fazıl Törün teşvikçi oldu, önerdi, önümüzü açtı. Bizde yatırımlarımızı devam ediyoruz. İşadamlarının siyaseti olmaz. Siyasetle değil ticaret ve hizmetle uğraşır. Hizmet için tüm hizmet ağımı kuruyorum. İlçeye 2 büyük projem var. İlçenin geleceği olan bunlarda netlik kazanmadı, kazandığında halk olarak taktir olacaktır hayal bile edilmesi mümkün olmayan yatırımlar. Evlatlarımıza bırakabileceğimiz en büyük miraslar için çalışana hizmet verene köstek değil, destek olmalılar. Keşke benim gibi bu ilçede 3 tane daha iş adamı olsaydı. Onlarda en az bu kadar yatırım yapsalardı Sultahisar"ın geleceği ne olurdu bir düşünelim. Bu güne kadar 10 trilyona aşkın yatırımım var. Şu anda gerçekleşen planlarım 20 trilyona aşar bu yatırımlar” dedi.
-