Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek, ''Taşkınların önlenmesi için Menderes Nehri'nin yatak temizliği ve yatak ıslahı yapılmalı'' dedi.
Örnek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çine Adnan Menderes Barajı'nın Menderes Nehri'nin taşmasını tek başına önlemede yeterli olmayacağını savunarak, taşkınların önlenmesi için nehrin yatak temizliğinin ve yatak ıslahının yapılması gerektiğini belirtti.
Menderes Havzası'ndaki yerleşim alanlarının evsel ve sanayi bölgelerinin sanayi atıkları için mutlaka arıtılmalarının yapılması gerektiğini vurgulayan Örnek, toprağı taşkın bölgesinde bulunan çiftçilerin bu yıl ürün ekmediğini kaydetti.
Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız da Menderes Nehri'ndeki su seviyesinin şu anda 5 metre 20 santimetre olduğunu belirterek, bu seviyenin nehrin taşması için yeterli olduğunu söyledi.
Su seviyesinin 6 metreye yükselmesi durumunda taşkının meydana geleceğini, suların Ege Denizi ile birleşeceğini öne süren Yıldız, Menderes Nehri'nin taşmasını yan derelerin tetiklediğini öne sürdü.
Yıldız, yan derelere çözüm bulunmadığı takdirde Çine Adnan Menderes Barajı'nın taşkınları tek başına önleyemeyeceğini savundu.