Bu ralliye katılan denizcileri Kuşadası Yat Kulübü ve Setur Marina birlikte ağırlayarak ev sahipliği yaptılar.
İstanbul"dan başlayıp İsrail"in Herzlia limanında son bulan ve 67 gün süren bu yolculuk süresince yelkenli yatlar 7 ülkede tam 21 limana uğruyorlar. Her limanda genellikle 2 veya 3 gece geçiren kaldıkları süre içinde o limanın tarihi ve kültürel yerlerini de ziyaret ediyorlar.
Yat rallisi kapsamında Kuşadası"na misafir olan bu yatçılar onuruna Setur Marina havuzbaşında kokteyl verildi. Bu kokteyle ralliye katılan yatçılar ile birlikte marinada bulunan tüm yatçılar ve farklı mesleklerden ve kurumlardan seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Misafirler Setur Marina yetkilileri ve Kuşadası Yat Kulübü üyeleri tarafından karşılandı.
Oldukça neşeli ve coşkulu geçen gecede Kuşadası Setur Marina Müdürü Çağlar Altuntaş, Kuşadası Yat Kulübü Başkanı Gökhan Aydın ve ralliye katılan yatların lideri David Gerard birer konuşma yaptılar.
Kokteylin açılış konuşmasını yapan Kuşadası Setur Marina müdürü Çağlar Altuntaş, “ 22. kez tekrarlanan Doğu Akdeniz Yat Rallisi "ne katılan yatçıları bir kez daha Marinamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu geceye katılarak bizlere destek olan tüm konuklara teşekkür ederim. Marinamız tekne kapasitesini arttırmak için gerekli yatırım kararını almıştır. Önümüzdeki yıl yer sorunumuz kalmayacaktır” dedi.
Kuşadası Yat Kulübü başkanı Gökhan Aydın ise, “EMYR-2010 rallisine katılan yatçıları güzel şehrimiz Kuşadası"nda ağırlamak bizler için büyük bir onurdur. Henüz yeni kurulan kulübümüz kısa sürede 20 üyeye sahip olmuştur. Amacımız amatör denizcileri ve yatçıları bir araya toplayarak aldığımız güç ile toplumumuza yelken sporunun ve denizciliğin ne olduğunu anlatabilmek, tüm dünya denizcilerine Türk insanı olarak bizlerin iyi birer çiftçi olmanın yanısıra iyi birer denizci de olduğumuzu gösterebilmektir. Kulübümüz denize yakınlaşmak, yelkenli veya yelkensiz her türlü tekne ile tabiatsever ve bilinçli bir denizci olmak isteyen herkese açıktır. Marina idari binasında bulunan kulüp ofisimiz çok yakında hizmete girecektir. Bu ofisimiz yelken, yatçılık ve denizcilik hakkında bilgi edinmek isteyen herkesin hizmetinde olacaktır. 71 yatın katıldığı bu Ralli"ye maalesef Kuşadası"ndan katılan hiç bir tekne yoktur. Kuşadası Yat Kulübü olarak 2011 yılında EMYR rallisine Kuşadası "ndan da katılan tekneler olacağı sözünü veriyoruz. Satur Marina"ya ve tüm sponsor firmalara yatçılara verdikleri destek için teşekkür ederiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kuşadası Yat Kulübü"nün kuruluş pastası yatçılar, Marina Müdürü Çağlar Altuntaş, Kulüp başkanı Gökhan Aydın ve Kuşadası Yat Kulübü üyeleri tarafından kesildi. -iha