Son günlerde 'Aramızda yastık vardı' şeklinde bir söylemle akıllarda kalan Beren Saat, o olayla ilgili açıklama yaptı.

Kanal D'de Güneri Civaoğlu'nun programına konuk olan Beren Saat, sanıldığı gibi 'yastık' olayının Aşk-ı Memnu'da Kıvanç Tatlıtuğ ile sevişme sahnelerinden çıkan bir söylem olmadığını belirtti.

Kendisini ifade edebilmek konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını söyleyen Beren Saat, 'aramızda yastık vardı' şeklindeki sözler için röportaj sırasında bir yönlendirme üzerine anlattığı bir olayın farklı yöne çekildiğini söyledi.

YASTIK MESELESİNİN AŞK-I MEMNU İLE ALAKASI YOK!

"Anlatıldığı gibi olmadı" diyen Saat, "Bunun Aşk-ı Memnu ile de asla alakası yok. Güz Sancısı'ndaki sahne, zaten yatakta geçen bir sahne. Bir yerlerden yastık bulunup getirilmişliği de yok. Sanki erkek oyuncu kadın oyuncuyu taciz edermiş gibi bir yönlendirme olunca ben de 'Hiç öyle bir şey değil' dedim. O iki tarafın da çok kırılgan olduğu bir an ve biz Güz Sancısı'ndaki sahneyi çekerken, ben rahat edeyim diye Murat (Yıldırım), yani partnerim için söylediğim bir şeydi bu" açıklamasını yaptı.

Beren Saat, olayın, sahnenin çekimleri esnasında kendisinin yakın plan (close up) çekimlerine gelindiğinde, Murat Yıldırım'ın kendisinin rahat etmesi için yataktaki bir yastığı alıp üzerine koymasından ibaret olduğunu belirtti.

ÇOK NAİF BİR OLAYDI

"Hani ben daha da rahat edeyim diye Murat böyle yaptı. Ben bunu son derece naif bir şey olarak anlattım" diye konuşan Beren Saat, 6 ayda bir yaptığı her röportajda bu konunun sorulmasından da rahatsızlık duyduğunu dile getirdi ve "6 aydır yastık, yorgan bunu konuşuyoruz. Ama bu o röportajın sunuluş biçimiyle de alakalıydı ve ne yazık ki bunu ben değiştiremiyorum. Sonra işte birden bir yastık mevzusunun içinde buldum kendimi" dedi.

YORUM YAPANLARI ELEŞTİRDİ

Neredeyse dillere pelesenk olan 'Aramızda yastık vardı' şeklindeki sözlerin medyada yankı bulması ve bir çok ünlünün de açıklama yapmasını Beren Saat tedirginlikle karşıladığını belirtti.

Genç oyuncu, "O anı yaşamayan bunca insanın bu kadar yorum yapması da açıkçası beni çok tedirgin ediyor" dedi.

Saat, "Ben orada olmadığım bir şey üzerinden insanları suçlamak ve yargılamak hakkını asla kendimde görmem. İnsanlar bu hakkı kendinde nasıl buluyor anlamıyorum!" diyerek şöyle devam etti: "Herkes kadılık, bilirkişilik yapıyor ama o anı ben yaşadım."

Televizyon Gazetesi.com