Ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet etmeye adamış insanlara yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemlerinde yardımcı olmaya çalıştıklarını açıklayan Eser, bu kişilerin ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme haklarının olduğunu belirtti.
Yaşlılar Koordinasyon Merkezi"nin Türkiye genelinde yaşlılık sorunları üzerine birçok konuda araştırma başlattığına işaret eden AK Parti İl Başkanı İsmail Hakkı Eser; sorunların çözümleri ve yaşlının refahı için projeler geliştirildiğini söyledi. Yaşlıların toplumla bütünleşmesi, aktif ve yaşama bağlı kılınması için çalışmaların planlamakta olduğunu belirten Eser, “Ülkemizde yaşlı nüfusumuz sürekli artmakta. 1990 yılında 60 yaş üzeri nüfusun, genel nüfusa oranı yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran yüzde 7.63"e çıkmış. Son olarak adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2007 nüfus sayımı sonuçlarına göre ülkemizdeki 65 yaş ve üzeri yaştaki vatandaşlarımızın sayısı 5 milyon civarlarında olarak açıklandı. Önümüzdeki yıllarda oranı iyice artacak yaşlı nüfusumuza ömürlerinin geri kalan kısmında yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlayacak çalışmalar yapılmasını sosyal devlet olmanın bir gereği olarak karşımıza çıkarıyor. AK Parti olarak siyasi hayata başladığımız günden bu yana, yaşlılarımıza özel bir ilgi gösterdiğimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Söz konusu yaklaşım parti programımızda yansımış ve yaşlılarımız içinde özel programlar oluşturularak onlara terk edilmiş ve kimsesiz oldukları duygusunun yaşatılmamasına sağlayacak bir sosyal devlet anlayışının kaçınılmaz olduğu vurgulanmıştır” dedi.
AK Parti hükümeti ve ilgili bakanlıkların yaşlıların sorunları konusunda koordineli çalışmalarını sürdürdüğüne değinen Eser, “Yaşlılarımıza iyi yaşam koşullarını sunmak için planlama ve projelerimiz süreklilik arz etmekte. Sayın Başbakanımızın talimat ve koordinesi neticesinde açtığımız Yaşlılar Koordinasyon Merkezlerimizin çalışmalarında ve yapılan tespitlerde görülmüştür ki, ülkemizde yalılarımıza yönelik böyle bir merkeze acil ihtiyaç duyulmuş ve yine açılışımızda büyük bir boşluğun yerinin doldurduğu görülmüştür” diye konuştu.