Bu yıl da renkli görüntülere sahne olan ve oldukça çekişmeli geçen turnuvada Aydın Valisi Mustafa Malay ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan rakiplerini yenmeyi başardı.
Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın'da her yıl düzenlenen tavla turnuvasına bu yıl Aydın Huzurevi'nde kalan 60 yaş üstü kişiler ile Vali Mustafa Malay, Vali Yardımcısı Yüksel Topal, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bilal Çenet de katıldı. Toplam 14 kişinin katıldığı ilk tur eşleşmelerinde Vali Malay-Necdet Yalnız, Vali Yardımcısı Yüksel Topal-İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet de Zülkar Aşık isimli yaşlı kişiyle eşleşti. Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda bir ara geriye düşen Vali Malay, rakibini 5-4 yenmeyi başardı. Güçlü rakibi karşısında hiç varlık gösteremeyen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet ise, müsabakayı 1-5 kaybetti. Turnuvanın en çekişmeli müsabakalarından birisine sahne olan Vali Yardımcısı Yüksel Topal ile İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan'ın mücadelesinde gülen taraf Emniyet Müdürü Orhan oldu.
Renkli kişiliği ve tavlaya olan düşkünlüğü ile bilinen Vali Malay, zor da olsa yenmeyi başardığı rakibinin koltuğuna tavlayı verdi. Her şeyde affının olduğunu ancak tavlada kendisine rakip tanımadığı ifade eden Malay, “Yaşlılar bizim her şeyimiz. Yaşlı bir insanın duasını almak çok önemli.Onların sadece ilgiye ve ziyaretçiye ihtiyaçları var. Düzenlediğimiz bu etkinliğin asıl amacı yaşlılarla birlikte olmak ve bir gün de olsa onların günlerini hoş etmek” dedi.
Tavla turnuvalarının yoğun ilgi görmesi başta huzurevi sakinleri olmak üzere herkesi sevindirdi.