Rus polisi, 70 yaşındaki babalarını evin bahçesine bir köpek gibi zincirledikten sonra ortadan kaybolan evli bir çifti arıyor. Güney Rusya’da meydana gelen olayda, ihtiyar adamın yardım çığlıklarını duyan komşular polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, 5 gün boyunca zincire vurulu halde kaldığı iddia edilen adamı kurtardı.
 
Olayı araştıran bölge savcılığı, internet sitesinde, yaşlı adamın ayağından zincire vurulmuş şekilde bir minderin üstünde otururken gösteren fotoğrafları yayınladı. Olay ortaya çıkmadan önce kayıplara karışan yaşlı adamın kızı ve damadı hürriyeti tahditle suçlanıyor.
 
Yetkililer, çiftin, sokağa çıkmasını önlemek için yaşlı adamı 28 Temmuz ve 1 Ağustos tarihleri arasında zincire bağlı şekilde bahçede tuttuğunu belirtti. Bir Rus haber sitesine göre, Gluboky köyünde yaşayan ihtiyar adamın ciddi sağlık sorunları var ve görme ile işitme zorluğu çekiyor.
 
Kaldırıldığı hastanede medyaya konuşan 70 yaşındaki Mihail B., kızı ve damadı tarafından dövüldüğü ve üzerine soğuk su döküldüğünü, bu yüzden zatürreye yakalandığı belirtti. Maruz kaldığı kötü muameleden kurtulmak için ölmeyi istediğini söyleyen yaşlı adam, çiftin kendisini su şişesiyle dövdüğünü, bu yüzden kafasında yaralar çıktığını söyledi. Kızının ve damadının emekli maaşına el koyduğunu ifade eden Mihail B., çiftin, yemek istediğinde üzerine soğuk su döktüklerini, daha sonra kendini zincire vurup, yemek vermeyi tamamen kestikleri iddiasında bulundu.
 
Doktorlar, yaşlı adamın köyünün yakınlarındaki bir rehabilitasyon merkezinde tedavi göreceğini belirtti. Yaşlı adamın 40 yaşındaki kızı ve 48 yaşındaki damadının ise köylülerin kendilerini linç etmesinden korktukları için saklandıkları iddia ediliyor. Çiftin komşusu Natalya Demina, “ihtiyar Mişa” nın başına gelenleri duyduklarında şok olduklarını ifade etti.