BAYRAMDA İZNE GELECEKTİ

Hakkari Çukurca'daki terör saldırında şehit olan Er Eyüp Çolakoğlu(20)'nun İstanbul'daki evine acı haber ulaştı. Şehit Er'in üvey babası Yaşar Ergin, " Bir hafta önce telefon açtı. Çok üşüdüğünü söyledi. Annesi ona eyup.jpgkazak gönderdi. Saldırı olma ihtimalini söyledi. Geceleri az uyuduğunu, tetikte beklediğini söyledi. Bayramda izne gelecekti" dedi.
 
Hakkari Çukurca'da 24 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 18'inin yaralandığı terör saldırısında hayatını kaybeden 7 aylık Er Adem Çolakoğlu'nun İstanbul Avcılar'da ki evine acı haber ulaştı. Saldırının ardından Çolakoğlu'nun Avcılar'daki evine gelen askeri yetkililer şahadet haberini aileye verdi. Eyüp Çolakoğlu'nun şehit olduğu haberiyle yıkılan anneannesi balkonda gözyaşı döktü. Şehit'in evine Türk Bayrağı asıldı.
 
Çok üşüyorum anne
Şehidin üvey babası Yaşar Ergin, "Bir hafta önce annesiyle telefonla konuştu. Annesine çok soğuk olduğunu ve üşüdüğünü söyledi. Saldırı olacağına dair duyum aldıklarını, o yüzden geceleri az uyuduklarını, sürekli tetikte beklediklerini söyledi. Annesi ona üşüdüğü için evden bol bol kazak gönderdi. En son bir gün önce telefonla konuştuk. Bayramda izin alarak eve geleceğini söylemişti. Ama nasip olmadı" Dedi. Şehit er'in oturduğu binaya Türk bayrağı asılırken, oğlunun şehit haberini aldıktan sonra fenalaşan anne Türkan Ergin için evin önünde ambulanslar hazır bekletiliyor.

Anne ve anneanne bayıldı
Acı haberin eve ulaşmasından sonra şehit er Eyüp Çolakoğlu'nun annesi Türkan ve anneannesi baygınlık geçirdi. Yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılan anne ve anneanneye sakinleştirici verildi.

Şehit Başçavuş İbrahim Geçer

ibrahim-gecer.jpgHakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Başçavuş İbrahim Geçer'in (36) evinde yas var.

Akşehir 31. İkmal Merkez Komutanı İkmal Albay Ali İhsan İmre ve sağlık ekipleri, şehidin Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla beldesindeki yakınlarına acı haberi verdi.

Şehidin annesi Fatma Geçer, ''Biz kurbanımızı Kurban Bayramı'ndan önce kestik'' diyerek gözyaşı döktü. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

Şehit Geçer'in babası Mehmet Geçer'in 2 yıl önce yaşamını yitirdiği, şehidin Mehmet Batuhan ve Murat adında iki çocuğunun olduğu öğrenildi.

 

 

Şehit Üsteğmen Murat Bek

muratbek.jpgHakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Üsteğmen Murat Bek'in, Yozgat'ın Söğütlüyayla  köyündeki baba evinde yas var.

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı görevlileri ile İl Müftüsü Nuh Korkmaz ve sağlık ekibi, şehit Üsteğmen Murat Bek'in Söğütlüyayla köyündeki evine gelerek, acı haberi verdi.

Haberi alan şehidin babası Abdullah Bek, kardeşi Ferhat Bek ve annesi Elmas Bek, sinir krizi geçirdi. Acılı anne, Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz'e sarıldıktan sonra baygınlık geçirdi.

Abdullah Bek, AA muhabirine, ''Vatanı olmayanın dini olmaz. Hepimiz bu vatan için ölmeye hazırız. Bir oğlum daha var, o da gerekirse vatan için şehit olmaya hazır. Ben de baştan hazırım'' dedi.

Bir çok ocağa ateş düştüğünü belirten acılı baba, ''Ben hepsine üzülüyorum. Onların ocağına düştüğü gibi ateş benim de bağrıma düştü. Neden şehit olsun yavrularımız. PKK'nın adamları doğuda maaş alıyor. Vatandaşların çocukları askerde şehit oluyor. Büyüklerimiz bunu duysun. Vatan bizim ise her zaman hazırız'' diye konuştu.

Şehit Üsteğmen Murat Bek'in nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı belirtildi.

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Aslan

mustafa-aslan.jpgÇorum Garnizon Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin merkez Harmanlar 2. sokakta yaşayan yakınlarına acı haberi verdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne Samiye Aslan ile baba Ali Aslan gözyaşlarına hakim olamadı.

Evli 2 çocuk babası olduğu öğrenilen şehidin Çorum'da yaşayan eşi Pınar Aslan'da gözyaşlarına boğuldu.

Garnizon Komutanlığı yetkililerince evin camına Türk Bayrağı asıldı.

 

 

Şehit Piyade Er Ufuk Bozkurt

ufuk-bozkurt.jpgHakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt'un Kırklareli'nin Vize ilçesindeki baba evinde hüzün yaşanıyor.

Pınarhisar Kaymakamı ve Vize Kaymakam Vekili Mevlüt Özmen, Vize Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hasan Basri Küçük, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve askeri yetkililer, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin, Çavuşköy'de yaşayan yakınlarına acı haberi verdi.

Oğulunun şehit haberini alan baba Fedai Bozkurt, gözyaşlarına hakim olamayıp, ''Oğlum oğlum gitti'' diye feryat ederek baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği baba Bozkurt, daha sonra ambulansa alındı.

Bu arada teskeresine 5 ay kalan şehit Ufuk Bozkurt'un iki gün önce babasını arayıp, ''Baba ben izine gelmek istiyorum'' dediği öğrenildi.

Şehit Er Mehmet Ağgedik

mehmet-aggedik.jpgAğgedik'in şehit olduğu haberi 8. Kolordu Komutanlığından askeri yetkililer tarafından, Olgunlar Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yaşayan ailesine verildi.

Şehit haberinin duyulmasının ardından komşuları tarafından apartmana Türk bayrakları asılırken evi ziyaret eden bazı yakınları fenalaştı.

Ağgedik'in babası Bekir Ağgedik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan sağolsun ne yapalım başka bir şey yok'' dedi.

En son pazartesi günü görüştüğü oğlunun 8 aylık asker olduğunu ifade eden Ağgedik, ''Milletimizin başı sağ olsun ne yapalım. Yeter bu artık'' diye konuştu.

Ağgedik'in 3 kardeşin en büyüğü olduğu, askere gitmeden önce bir avukatın yanında çalıştığı, yaz mevsiminde Ağın ilçesinde dedesine tarlada yardım ettiği öğrenildi.

Şehit Jandarma Er Süleyman Kalkan

suleyman-kalkan.jpgÇukurca'da askerliğini yapan 21 yaşındaki Jandarma Er Süleyman Kalkan'ın şehit haberini ailesine  İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler verdi.

Evinin önünde otururken askeri araçlar ve 2 ambulanstan oluşan konvoyu karşısında gören anne Şerif Kalkan, araçların önüne geçerek, konvoyu durdurdu. Anne Şerif Kalkan, ''Oğlum Süleymanıma bir şey mi oldu? Siz nereye gidiyorsunuz'' diyerek feryat etti.

Anne Kalkan, sağlık görevlilerinin sakinleştirici iğne yapılması teklifini de reddetti. Babasını üç yıl önce kaybeden şehit Süleyman Kalkan'ın ailesi büyük acı yaşarken, belde halkı da ailenin acısını paylaştı.

Anne Şerif Kalkan,''Yavrum, Süleymanım evimin direği. Bir sen kalmıştın, şimdi beni bırakıp gittin. Ben sana 'Hakkari'ye gitme yavrum' dedim dinlemedin beni kuzum'' ağıtlar yakarak, gözyaşı döktü.

Şehit Jandarma Er ile aynı ismi taşıyan dedesi Süleyman Kalkan da sabah belde meydanındaki kahvehanede haberleri izlerken hain saldırıyı öğrendiğini, ''Torunum da şehit düşmüştür. Keşke öyle bir şey olmasa'' dediğini anlattı. Süleyman Kalkan, ''Ben bu çocuğumu kendi ellerimle büyüttüm askere yolladım. Şehit olsun cenazesi gelsin diye mi askere yolladım? Ne olacak bu böyle devam mı edecek? Askere giderken balkona astığı bayrak orada duruyor. Şimdi şehit bayrağını asıyorlar, Allah'ım ben nasıl dayanacağım'' dedi.

Süleyman Kalkan'ın bekar olduğu, terhisine yaklaşık 4 ay olduğu öğrenildi. Kalkan'ın 5 çocuklu Kalkan Ailesi'nin en büyük çocuğu olduğu, babasının ölümünün ardından ailesine baktığı ve çobanlık yaptığı kaydedildi.

Şehit Uzman Çavuş Haili Özdoğru

halil-ozdogru.jpgSinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erkan Arıkan, Uzungürgen köyünde yaşayan ailesine oğullarının şehit olduğu haberini verdi.

Acı haberi duyan şehit uzman çavuşun yakınları fenalık geçirdi. 5 kardeşin ikincisi olan şehit Uzman Çavuş Özdoğru'nun Çukurca'dan önceki görev yerinin Afganistan olduğu ve kısa süre önce Çukurca'ya gittiği öğrenildi.

Güçlükle ayakta durduğu gözlenen şehidin babası Osman Özdoğru, oğluyla en son bir ay önce görüştüğünü belirterek, ''Vatan sağolsun, Allah geride kalan askerlerimize uzun ömürler versin, terörle mücadele gücü versin'' dedi.

Oğlunun kısa süre önce memleketi Sinop'a izne geldiğini ifade eden anne Şehriye Özdoğru da, ''Oğlum Afganistan'da görevliydi. Yeni gelmişti Afganistan'dan. İzne geldiğinde az kaldı, daha doyamadan yeni görev yeri Hakkari'ye gitti, şimdi şehit oldu'' diyerek ağıt yaktı.

Şehidin evli ve 3 çocuk babası olduğu, ailesinin ise kent merkezindeki askeri lojmanlarda yaşadığı öğrenildi.

Şehit Er Fevzi Kazak

fevzi-kazak.jpgTerör örgütünün Hakkari'de düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan askerlerden Gaziantepli Fevzi Kazak'ın baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen Kazak ailesinin fertleri, sinir krizi geçirdi.

Şehitkamil ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi'nde ikamet eden Kazak ailesine, çocuklarının şehit olduğu haberini askeri yetkililer bildirdi. Evin önünde sağlık ekipleri ve emniyet güçleri de hazır bekletildi.

Acı haberi alan aile fertleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Fatma Kazak, evlerinin penceresinden askeri yetkilileri görünce gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşlerini polisler güçlükle sakinleştirildi. Sağlık ekipleri, şehidin yakınlarını sakinleştirmek için iğne yaptı. Şehit Er Fevzi Kazak'ın 1,5 ay sonra terhis olacağı öğrenildi.

 

 

Şehit Er Mehmet Çetin

mehmet-cetin.jpgHakkari'nin Çukurca ilçesindeki saldırıda şehit olan Nazillili er Mehmet Çetin’in (21) baba ocağına ateş düştü. Bir yıl önce askere uğradıkları oğullarının şehit haberini elektrik ve suyu olmayan baraka evlerinde alan Çetin ailesi, acı haberle yıkıldı. Şehitin tezkeresine 100 günden az kaldığı öğrenildi.

Mehmet Çetin’in şehit haberi, dün Aydın Nazilli’ye 18 kilometre uzaklıkta bulunan Beğerli Köyü'ne ulaştı. Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turhan ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman ile birlikte sağlık görevlileri eşliğinde köye giden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, şehidin ailesine acı haberi vermek için, köyden 4 kilometre yüksekte dağlık arazide bulunan şehidin baba ocağına geldi. 5 kardeşten en küçüğü olan er Mehmet Çetin’in annesi ve babasının elektriği ve suyu olmayan bir barakada, çobanlık yaparak yaşam mücadelesi verdiğini gören yetkililerin üzüntüsü bir kat daha arttı.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve askeri yetkilileri karşısında gören baba Bekir Çetin ve anne Şerife Çetin çifti, oğullarının şehit olduğunu anlayınca büyük bir şok yaşadı. Baba ocağından feryatlar yükselirken, sağlık ekipleri ve Kaymakam Okur’un sakinleştirmeye çalıştığı acılı anne baba, oğullarının askerliğinin bitmesine 100 günden az kaldığını belirtti.

Şehit Er Birol Elmas

birol-elmas.jpgHakkâri Çukurca'daki terör saldırısında şehit olan askerlerden birinin Sakaryalı Jandarma Çavuş Birol Elmas olduğu bildirildi.

Elmas'ın, Adapazarı ilçesi Karakamış mahallesindeki evine acı haber ulaştırıldı. Acı haber, Sakarya Merkez Komutanı Albay Kutluay Önay tarafından anne Mübyen Elmas'a verildi. Anne Elmas, haberi alınca sinir krizleri geçirdi, kendisini yerden yere attı. Mübyen Elmas, bayılması üzerine sağlık görevlileri tarafından sedyeye alınarak ambulansla hastaneye götürüldü.

Birol Elmas'ın askerliğini tamamlamasına 120 gün kaldığı öğrenildi. Birol Elmas'ın Kocaeli'de çiftçilik yaptığı kaydedildi. Elmas'ın, biri kız üç kardeş, kardeşlerinden birinin engelli olduğu, babasını da daha önce kaybettiği öğrenildi.

 

 

 

Jandarma Komando Onbaşı Yavuz Çoban

21 yaşındaki jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın, memleketi Aksaray’daki baba ocağına ateş düştü. Şehit onbaşı Çoban’ın terhisine 5 ay kaldığı öğrenildi.

Şehit jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın acı haberi, ailesine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nda yavuz-coban.jpggörevli subaylar tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Dürdane Çoban, sinir krizi geçirdi. Dürdane Çoban, hazırda bulunan sağlık görevlileri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehit Çoban’ın kamyon şoförü olan babası 50 yaşındaki Ekrem Çoban’ın ise işte olduğu belirtildi.  Şehit Yavuz Çoban'ın ailesine gönderdiği son mektupta, ''İzne gelmeyi düşünüyorum ama bu patlamalar falan gidip gelmek çok sıkıntılı onun için temelli gelmeyi düşünüyorum. Kendinize iyi bakın Allah'a emanetsiniz'' yazdığı öğrenildi.

Askerden önce şoförlük yapan ve terhisine 5 ay kalan şehit Yavuz Çoban’ın, bekar olduğu, kız kardeşinin nişanlısı er Cengiz Ertuğrul’un ise Hakkari’de vatani görevini yaptığı öğrenildi. Şehit Çoban’ın cenazesinin yarın Aksaray’da toprağa verilmesi bekleniyor.

 

 

Şehit Jandarma Er Koray Özel

koray-ozel.jpgJandarma Er Koray Özel’in acı haberi, memleketi Adana’nın Feke İlçesi’ndeki ailesini yasa boğdu.

Feke’ye bağlı Süphandere Köyü’nde oturan ve terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Jandarma Er Koray Özel’in şehit olduğu haberini sabah saatlerinde alan anne 43 yaşındaki Elif Özel, sinir krizi geçirdi. 2 çocuğundan erkek olanını kaybeden Elif Özel’e eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Sakinleştirici iğne yapılan Özel’i yakınları teselli etmeye çalıştı.

Orman işçisi olan baba 47 yaşındaki İdiris Özel’in ise bölgenin ormanlık alanında çalıştığı öğrenilince, yakınları acı haberi vermek için yanına gitti. Bu arada şehidin tek katlı ahşap evinine gelen yakınları ve köylüler ise teröre tepki gösterdi.

Feke Kaymakamlığı’na vekalet eden Saimbeyli Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Feke Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Akgün Baydar, Feke Belediye Başkanı MHP Ahmet Sel de eve gelerek aileye taziye dileklerinde bulundu.

Şehit Piyade Çavuş İdris Çam

idris-cam.jpgKahramanmaraş Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller ve askeri yetkililer İdris Çam'ın şehit haberini merkeze bağlı Döngele beldesinde yaşayan ailesine verdi.

Şehit haberinin duyulmasının ardından şehidin yakınları Ali Çam'ın evine geldi. Bu arada şehidin yakınları fenalık geçirdi. Şehit babası Ali Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan sağolsun. Oğlumla ayın 14'inde konuşmuştuk. 19 Ekim'de operasyona çıkacağını söylemişti'' dedi.

Bu arada şehit kardeşinin fotoğraf albümüne bakan ağabey Cuma Çam gözyaşlarına hakim olamadı. Kardeşinin terhisine 38 gün kaldığını söyleyen Çam, ''Kardeşimle dün konuşmuştum. İyiyiz diyordu. Ben arar hep terhisine kaç gün kaldığını söylerdi. Acımız çok büyük'' diye konuştu.

Çam'ın 6'sı kız 10 kardeşinin olduğunu ve askere gitmeden önce bir fabrikada çalıştığı öğrenildi.

 

 

 

Piyade Çavuş Fikret Özer

fikret-ozer.jpgSamsun Garnizon Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin Atakum İlçesi'nde yaşayan ailesine acı haberi verdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne İnci ve baba Celal Özer gözyaşlarına hakim olamadı.

3 kardeşin en büyüğü olan ve 8 ay önce askere gittiği öğrenilen şehidin babası Celal Özer, hainlere fırsat verilmemesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

''Saat iki gibi oğlumun şehit olduğu haberi geldi. En son dün akşam telefonla görüştüm. 'Göreve çıkacağız baba', sekiz gün arayamam' dedi. Aziz Türk milleti sağolsun. Hainlere fırsat verilmesin. Hainlerin biran önce işlerinin bitirilmesi lazım.''

Şehidin evine Atakum İlçe Kaymakamı Salim Demir, Merkez Komutanı Piyade Kıdemli Albay Ahmet Şadi Çakır, İlçe Müftüsü Adem Sayılır ve yakınları taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin evinin bulunduğu apartmana da Türk bayrağı asıldı.

Şehit Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan

soner-atessacan.jpgHakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan piyade onbaşı Soner Ateşsaçan'ın (21), Artvin'in Yusufeli ilçesindeki evinde hüzün yaşanıyor.

Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Kahraman, sağlık ekipleri ve askeri görevlilerle şehit onbaşının Bıçakçılar köyü Dolupınar Mahallesi'ndeki baba evine gitti. Burada şehidin babası Mehmet ve annesi Fadime Ateşsaçan'a acı haber ilettiler.

Şehit Ateşsaçan'ın akrabaları ve komşularının taziye ziyaretine geldiği baba evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Piyade Er Ahmet Tuncel

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan piyade er Ahmet Tuncel'in (21), Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çığır köyündeki baba ocağında yas var.

Çığır köyünde yaşayan şehidin ailesi, acı haberi askeri yetkililerden aldı. Haberi duyduktan sonra sinir krizi geçiren şehidin annesi Perihan ve babası Mehmet Baki Tuncel ile yakınları, Mutki Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Şehidin ailesini hastanede ziyaret eden Mutki Kaymakamı Oğuzhan Bulut ile diğer yetkililer, aileye başsağlığı diledi.

Şehit piyade er Ahmet Tuncel'in 8 kardeş olduğu öğrenildi.

Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal

huseyin-guldal1.jpgHakkari'deki hain saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal'ın Karamürsel'deki evinde hüzün yaşanıyor.

Karamürsel'in Yalakdere köyünde yaşayan şehit Güldal'ın annesi Münevver Güldal ve babası Mustafa Güldal'a acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehitlik haberini alan ve sinir krizi geçiren aileye sağlık ekipleri müdahale etti. Acı haberin duyulmasının ardından taziye ziyareti için şehidin evine gelen yakınları, Türk bayraklarıyla evi donattı.

Gözyaşlarını hakim olamayan şehidin annesi Güldal AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu ile dün telefonla görüştüğünü söyledi.

 

 

Şehit Piyade Onbaşı Mesut Kazanç

mesut-kazanc.jpgHakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit olan piyade onbaşı Mesut Kazanç'ın Erzurum'daki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

Palandöken ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Konaklı Mahallesi'nde ikamet eden şehit piyade onbaşı Mesut Kazanç'ın ailesine acı haber, 9. Kolordu Komutanlığı'ndan gelen askeri yetkililer tarafından verildi.

Haberin duyulmasıyla birlikte Kazanç'ın annesi Mesude Kazanç ile babası Şevket Kazanç ve kız kardeşleri fenalık geçirdi. Kazanç'ın ailesi daha sonra köye gelen ambulans ve askeri araçlarla Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı.

Kazanç'ın amcasının oğlu Ahmet Kazanç, bir askeri yetkilinin kendilerine başsağlığı dilediği bir sırada, ''Şehitler ölmez, vatan da bölünmez. Bin tane daha Kazanç var. Bin tanesi de vatana feda olsun'' diye konuştu.

5 kız kardeşi bulunan şehit Mesut Kazanç'ın, ailenin tek erkek çocuğu olduğu ve tezkeresini almaya 5 ay kaldığı öğrenildi.

Şehit Jandarma Er Ramazan Akın

ramazan-akin.jpgHakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Ramazan Akın'ın (20) Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Aşağı Yenigün köyündeki evinde hüzün yaşanıyor.

Şehitlik haberi Aşağı Yenigün köyü muhtarı olan baba Mehmet Akın'a yetkililerce iletildi. Haberin duyulmasının ardından Şehit Ramazan Akın'ın baba evi bayraklarla donatıldı ve taziye ziyaretlerine gelenlerle doldu.

Bu arada, 8 aylık asker olduğu öğrenilen ve yedi çocuktan ikincisi olan Ramazan Akın'ın ağabeyi Taner Akın'ın hafta sonu nişan töreni yapacağı öğrenildi.

 

Şehit Piyade Çavuş Yunus Yılmaz

yunus-yilmaz.jpgHakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan piyade Çavuş Yunus Yılmaz'ın (21), Ankara'nın Pursaklar ilçesindeki baba ocağında yas var.

Acı haberi askeri yetkililerden alan şehidin annesi Gülhanım Yılmaz ve baba Hasan Yılmaz fenalık geçirdi. Anne Yılmaz'a sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Baba Hasan Yılmaz, oğlu ile dün akşam telefonla görüştüğünü anlattı. Açıköğretim Fakültesi elektrik ön lisans programından mezun olan Şehit Piyade Çavuş Yunus Yılmaz 4 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenildi.

Bu arada, şehit evinde taziye çadırı kuruldu. Şehit Piyade Çavuş Yunus Yılmaz'ın cenazesinin yarın Kocatepe Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

resit-eracan.jpgŞehit Uzman Çavuş Reşit Eracan

Çukurca’da şehit olan uzman çavuş Reşit Ercan’ın Elazığ’ın Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. 1 yıllık uzman çavuş olduğu belirtilen Ercan’ın 1 ay önce amcasının kızı Güllü Ercan ile nişanlandığı öğrenildi.

Acı haberi alan Ercan ailesinin fertleri fenalık geçirdi. 5 çocuk babası İsrafil Ercan ile kardeşleri fenalık geçirdi. Aileye eve giren sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

 

 

 

Şehit Piyade Onbaşı Mesut Cengiz

mesut-cengiz.jpg5 aylık asker Mesut Cengiz'in Hatay'ın İskenderun İlçesi'nin Denizciler Beldesi'ndeki evine gelen askerler, 65 yaşındaki Ahmet Cengiz'e acı haberi verdi.  Acı haber verildiği sırada kapıda bir ambulans hazır edildi. Bu sırada dışarıda olan 4 çocuk annesi 60 yaşındaki Sultan Cengiz, evinin önündeki ambulans ve askerleri görünce koşmaya başladı. Koşarken, kalabalığın kendi evinde toplandığı, evinin duvarına da Türk Bayrağı asıldığını fark eden Sultan Cengiz, oğlunun şehit olduğunu anlayıp ağlamaya başladı. Evinin kapısında yere yığılan Cengiz, komşuları tarafından koluna girilerek içeri alındı. Baygınlık geçiren şehit annesine sağlık ekipleri ilk müdahalede bulundu. Bu arada fenalaşan baba Ahmet Cengiz, ilaç yardımıyla sakinleştirildi.

 

 

Şehit Piyade Asteğmen Özcan

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Piyade Asteğmen Bilal Özcan'ın (27) Bilecik Pazaryeri'ndeki baba evinde yas var.

Pazaryeri'ne bağlı Dereköy'de yaşayan baba Ali Osman Özcan ve anne Sadiye Özcan'a oğullarının şehit olduğu haberi, askeri yetkililerce verildi. Acı haberi alan aile üyeleri fenalaştı, sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine gelen İlçe Müftüsü Eyüp Aydın şehit Asteğmen Özcan için dua etti. Köy halkı da evlerine Türk bayrakları astı.