Yasemin Dalkılıç, Haliç Kongre Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, çalışmaları ve yeni rekor denemesi planıyla ilgili medya mensuplarına bilgi verdi.

Yeni rekor denemesinin, sabit ağırlıkla serbest dalış kategorisinde kırdığı 68 metrelik ilk rekorun 10. yıl dönümüne denk geleceğini vurgulayan Yasemin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel desteğiyle çalışmalarına başladığını vurguladı.

Yaklaşık 6 yıl önce pankreasında bir kitle tespit edilmesi nedeniyle sporu bırakmak zorunda kaldığını anlatan Yasemin, şunları söyledi:
“Sağlık sorunum nedeniyle, fazla da duyurmadan bir ameliyat geçirdim. Tümörün çıkarılmasının ardından sağlığıma kavuşmak ve formumu yeniden yakalayabilmek için oldukça çalıştım. Serbest dalış kariyerimi noktalayan olay bu oldu. Performansımın bu kitle nedeniyle düşük olduğu, rekorlarımı da bu şartlara rağmen kırdığım ortaya çıktı. Şu noktada kendimi hayatımda olmadığım kadar sağlıklı ve güçlü hissediyorum. Yeni bir dünya rekoruyla dönmek, benim için çok gurur verici olacak. Hazırlıklarıma da başladım.”

Tedavisinin ardından performansında çok ciddi artış görüldüğünü ifade eden Yasemin, “Eşim ve antrenörüm Rudi Castineyra ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. O da performansıma şaşırıyor. Önceki rekorlarımı bu engelle kırıyormuşuz. Mevcut durum, benim için ek bir motivasyon. Bu rekorumun, diğerlerinden çok daha başarılı ve keyifli olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“BODRUM'DA ARALIK AYINDA...”

Rekor denemesini Bodrum'da aralık ayında yapmayı planladığını söyleyen Yasemin Dalkılıç, antrenmanlarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü anlattı.

Yasemin, hangi kategoride rekor denemesi yapacağına, çalışmalarını bir süre daha devam ettirdikten sonra karar vereceğini vurgularken, değişken ağırlıklı kategoride olma ihtimalinin yüksek olduğuna değindi.

BAŞBAKANDAN ÖZEL DESTEK

Rekor denemesine uzun süre sponsor bulamamaktan yakınan Yasemin, bir araya gelme fırsatı bulduğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine özel destek verdiğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, oldukça açık bir görüşe sahip olduğunu dile getiren Yasemin, kısa sürede kendisine gerekli imkanların sağlanacağı sözünün verildiğini aktarırken, bu yolla elde edeceği gelirleri de kuracağı Yasemin Dalkılıç Vakfı aracılığıyla çeşitli kanser araştırmalarına katkı sağlamak için kullanacaklarını vurguladı.

Rekor denemesi yoluyla Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlayacaklarına inandığını ifade eden Yasemin, “Ülkemizi tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Yurt dışında bu tip çalışmalar büyük ilgi görüyor. Benim için, dalış kariyerime ve spora son verdiğimi düşünürken, böyle bir rekorla geri dönmek çok anlamlı olacak. Bu rekor denemesini son olarak planlıyorum, ama dalış benim için çok büyük tutku. Sanırım son demesem daha doğru olur” diyerek sözlerini tamamladı.

Hürriyet