Uzun zamandır Tuncay Özkan ile yeni bir siyasi oluşum için ortak çalışma sürdüren eski ANAP"lı Bakan Yaşar Okuyan ilginç bir iddia ortaya attı.
Okuyan, Özkan"ın Mümtaz Soysal"ın Bağımsız Cumhuriyet Partisi"nin teşkilatlanma çalışmalarını yaptığını ifade ederek, “Yeni oluşum yerel seçimlere bu partinin çatısında girecekti” dedi. Gözaltı zamanının dikkat çekici olduğunu söyleyen Okuyan, oluşumun Genel Başkanı"nın Tuncay Özkan olacağını da açıkladı.

DENİZ FENERİ"NE SIKIŞTI

Birlikte hareket ettiğiniz Tuncay Özkan, Ergenekon kapsamında gözaltına alındı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu gözaltının hukuki gerekçesi, haklılığı, haksızlığı konusunda bir şey söyleyemem. Soruşturmanın gizliliği var, bilgim de yok. Ama 1.5 yıllık sürede Ergenekon -ki bunu tırnak içinde kullanıyorum- soruşturmasına, iddianamesine, gözaltılara baktığımızda kamu vicdanında bir algılama oluştu. Özkan, İdiz gibi isimlerin böyle bir süreçte gözaltına alınmasında kamuoyunda oluşan kanaat, "Hükümet Deniz Feneri"nde sıkıştı, dikkati başka bir tarafa çekmeye çalışıyor". Tuncay Özkan tam böyle bir sürecin içinde gözaltına alındı.

Ulusalcı bir yeni oluşum...

Ulusalcı, milliyetçi ama büyük ölçüde Türkiye"nin sorunlarını çözmeyi hedefleyen bir siyasi hareket. Son süreçte Mümtaz Soysal"ın başkanlığını yaptığı Bağımsız Cumhuriyet Partisi gündeme geldi. Yeni Parti"nin teşkilatlanma sorunu nedeniyle yerel seçimlere giremeyeceği ortaya çıkınca Tuncay Özkan, Mümtaz Soysal ile görüşmeler yaptı. BCP"nin hukuki zeminde bir sıkıntısı olmadığı için seçime yetişme kararı alındı. BTC daha önce kurulduğu ve büyük kongresini yaptığı için seçime katılabilecek durumda. Eksik olan teşkilatların tamamlanması gerekiyordu.

İLAHİ BİR TESADÜF MÜ?

Burada hedef yerel seçimlere katılmak özetle...

Evet. Özkan ve ekibi 2 aydır tamamen BCP"nin il, ilçe ve belde teşkilatlarının kurulması için büyük bir çalışma içindeydi. Biz de yardımcı oluyorduk ama asıl teşkilatlanmayı Özkan grubu tamamlıyordu. Çünkü yasaya göre yerel seçime girebilmek için 6 ay öncesinde partinin tüm teşkilatlarını tamamlaması gerekiyor. Şimdi sürenin bitmesine 4 gün kala bu gözaltılar nedeniyle büyük bir sıkıntı doğdu. Genel başkanlığa Tuncay Özkan gelecekti. Şimdi kaldı tabii. BTC seçime nasıl katılacak? İşte insanın aklına gelen soru “Ortada siyasi kasıt var mı, bu ilahi bir tesadüf mü?” Böyledir de diyemiyorsunuz çünkü elinizde bir şey yok.

Ona yolu cezaevi açtı

*Ulusalcı hareket bu gözaltıyla sekteye uğrar mı?


Hiç ömürlerinde birbirlerini düğünde görmemiş insanlar nasıl bir soruşturma kapsamında aynı karenin içinde yer alıyor? Kamu vicdanında hukuki değil siyasi olduğu hissi uyanıyor. Bakın Erdoğan bir şiir okudu mahkum oldu, hapis yattı. Başbakanlık koltuğuna geldi. Ben aslında Tayyip Erdoğan"a geçmiş olsun diyorum. Tuncay Özkan gibi biri kendi iktidarı döneminde tam da böyle bir siyasi harekete başlarken gözaltına alındı. İşin hukuki tarafını bilmem tamamen siyasi yorum yapıyorum. Gerçekten geçmiş olsun. Tuncay Özkan"ı başbakanlığa giden yola sevketmiştir. Erdoğan, Özkan"ı başbakan yapacak.

AKŞAM