Türkiye küçük Millet Meclisleri"nin çalışmalarına kaynak sağlamak amacıyla Şanar Yurdatapan ve Melike Demirağ"ın birlikte okudukları Arkadaş ve İstanbul"da Olmak şarkılarından oluşan hatıra CD"lerin ilk alıcıları ünlüler oluyor.

Dün de büyük yazar Yaşar Kemal adını Türkiye küçük Millet Meclisleri"nin destekçileri listesine yazdırdı.

Sadece 100"er adet basılan, satın alan kişinin adına iki sanatçının sesli özel mesajını ve ıslak imzalarını taşıyacak olan ve az 2.000 lira karşılığında satışa çıkartılan “destek CD satışı” ile ilgili kampanyayı düzenleyen Şanar Yurdatapan şöyle diyor:

“Demokrasinin sivil toplumdan filizlenerek gelişmesi gerek, yukarıdan aşağı değil. Türkiye küçük Millet Meclisleri bu amaçla oluşturuldu. Böyle bir çalışmanın finansmanı için yurt dışından kaynak aramak utanç vericiydi. Türkiye kıtlıkla boğuşan bir Afrika ülkesi değilki! Her meclis, kendi ilindeki olanaklarla kendi ayakları üstünde durabilir. Şu an satılan CD"lerden elde edilecek gelir, "Mali özerklik" sağlanıncaya kadar geçecek zamanda bize destek olacak.”

Arkadaş ve İstanbul"da olmak şarkılarının düet olarak söylenmiş şekli, CD, DVD veya kaset olarak hiçbir yerde satılmayacakı, her iki şarkıdan sadece birer cümleyi taşıyan 35 saniyelik mini klip hariç hiçbir yerde, televizyon ya da radyoda yayınlanmayacak. DVD"yi alanlar, eşlerine dostlarına “Bu müzik dünyada sadece 100 kişide var. Ama benimki benim adıma ithaf edilip imzalanmış” diyerek dinletebilecek.

Kampanyayla ilgili bilgi edinmek ve destek CD"lerinden almak isteyenler www.sanaryurdatapan.net adresine başvurabilir.


“Türkiye küçük Millet Meclisleri” nedir?

Her ilde, o ilde var olan sosyal grupların birer temsilcisinden oluşan 20-25 kişilik bir diyalog ve tartışma grubu. Her ayın ilk hafta sonu toplanıyor, kendi illerinin milletvekilleri ve belediye başkan(lar)ını da davet ediyor ve Türkiye"nin güncel genel sorunlarından biri ile, kendi illerinin güncel yerel sorunlarından birini yüz yüze, aracısız, önyargısız ve sansürsüz olarak tartışıyor. Tartışmaların tutanakları bir hafta içinde web sitesinde yan yana yayınlanıyor. www.tbmmocg.net Bu tutanaklardan ortaya çıkan “Ortak Payda Raporu” ise iki hafta sonra TBMM"de yapılan ve milletvekillerinin de katıldığı bir basın toplantısıyla açıklanıyor. (Ekim ayı toplantılarının sonuçlarını taşıyan rapor 27 Ekim Çarşamba saat 11:00"de Batman Milletvekili Ahmet İnal"ın katılımıyla açıklanacak.) Türkiye küçük Millet Meclisleri 2008 yılının Ekim ayında 5 ilde toplanmaya başlamıştı, şu anda her ay 30 ilde toplanıyor, yıl sonuna kadar 41 ile (Türkiye"nin yarısı) ulaşmayı hedefliyorlar.