Ancak bu bakterlerin nasıl oluştuğu ise, insanlığın en büyük gizemlerinden birini oluşturuyor: Yaşamın kökeni...

Önceki gün açıklanan bir bilimsel gelişme, bu soruyu büyük ölçüde cevapladı. İngiltere'deki Manchester Üniversitesi uzmanların, yaşam için gerekli olan RNA'nın 4 yapı taşı maddesinden, ikisini laboratuvar ortamında diğer kimyasal maddeleri kullanarak elde ettiklerini açıkladı...

Araştırmayı yapan John Sutherland " Biz yaşım kaynağı olan RNA'nın yapı taşlarını, dünyada 4 milyar yıl önce de bulunan maddelerden elde etmeyi başardık. bu maddeler, şu anda Satürn'ün uydusu Titan'da da bulunuyor. Yaşamın şifresini çözdük" dedi.

Bilimadamları, 40 yıl önceye ortaya atılan ve bugün aşağı yukarı kanıtlanmış olarak kabul edilen RNA teorisinde, dünyadaki ilk canlıların, RNA'dan geldiğine inanıyor. DNA'nın "yakından akrabası" olan RNA da yaşam için gerekli görevleri denetliyor ve kalıtımı bir diğer jenerasyona aktarıyor. RNA, DNA'dan çok daha basit olduğu için önce RNA'nın sonra da DNA'nın ortaya çıktığına inanıyor. Bilimadamları, şimdiye kadar ne kadar uğraşsalar da, RNA'nın üç yapı taşı olan şeker, bazlar ve fosfatı teker teker bir araya getirerek ortaya RNA çıkarmayı başaramadı.