İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ayşe Kaypmaz'ın "Yaşamın Renkleri" sergisi dün üniversitenin Tıp Tarihi Müzesi"nde açıldı.

İstanbul- İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ayşe Kaypmaz, hobi olarak bütün hayatı boyunca sürdürdüğü “Mor Salkımlardan” “Arıkpaşa İstasyonu”na uzanan suluboya resim çalışmalarından oluşan bu seçkinin tüm gelirini öğrencilere burs olarak bırakıyor. Resimlerle yaşamın unutulmamasını istediği tüm güzel renklerini kalıcı kılan Kaypmaz, 65 yaşına girerken açtığı bu sergiyle 40 yılı aşan hekimliği süresince mezun ettiği onlarca öğrencisini,hastasını bir araya getirdi.

Bu çifte kutlamaya Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özgün Enver, Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Sema Umut, Müze Başkanı Prof.Dr. Nil Sarı, Prof.Dr.Seyfettin Uludağ"ın da aralarında bulunduğu, çoğunluğu artık öğretim üyesi olan öğrencisi, meslektaşları, dostları katıldı.

Kaypmaz"ın çok severek işlediği baş tema suları, ağaçları, bulutlarıyla doğa ve resimleriyle hayran bıraktırarak korumaya çalıştığı, tüketilmesine karşı sevdirerek karşı durduğu doğayla bütünleşen kültür ürünleri. Yaşamın Renkleri hasta ve yakınları için ise, içine girdikçe acının unutulduğu umudun yeşerdiği bir sergi. Yaşamın Renkleri sergisi 28 Şubat-17 Mart tarihleri arasında hastane girişindeki Tıp Tarihi Müzesi'nde izlenebilir.