Uludağ Üniversitesi kampüsünde pazar akşamı aşırı hız yüzünden kontrolden çıkan Ümit Çetin yönetimindeki otomobil, önce kaldırıma, ardından ağaçlara ve elektrik direğine çarptı. Kazada, arka koltukta oturan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü birinci sınıf öğrencisi Şeyda Zehir (20) ölürken, Betül Kökten"in de aralarında bulunduğu 3 genç yaralandı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"nde yoğun bakıma alınan Kökten, önceki gün 16.00 sıralarında hayata veda etti.

Kızının elini tutamadı

Bir hafta önce Alaşehir Devlet Hastanesi"nde guatr ameliyatı olan anne Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşe Kökten"e kızının merdivenlerden düşerek hafif yaralandığı söylendi. Eşi Azim Kökten"e “Gitsem, elini tutsam. Kızım beni hisseder ve uyanır” diyen Ayşe Kökten, ısrarla Bursa"ya gitmek istedi. Ancak doktorlar yeni ameliyat olduğu için yolculuğa çıkmasını uygun görmedi. Kızının öldüğü Ayşe Kökten"e doktor kontrolünde söylenebildi.

Kızının kazadan bir gün önce annesini aradığını, yurtta da aynı odayı paylaştığı sınıf arkadaşı Şeyda Zehir"le birlikte kendisine bakmak için Alaşehir"e geleceğini söylediğini anlatan Azim Kökten, “Annesi, "Kızım ağır bir rahatsızlığım yok. Cuma günü tatile gireceksiniz o zaman gelin. Derslerinizden geri kalmayın" dedi. Ancak, elim bir kaza onu bizden aldı” dedi.

Kökten"in ölümü Alaşehir"de büyük üzüntüye yol açtı. Genç kız, Pazar Camii"nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Yeni Şehir Mezarlığı"nda toprağa verildi./milliyet