Nazilli Belediye Tiyatro Salonu"nda düzenlenen etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, AK Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Mehmet Gacar, İlçe Başkanı Ali Ertürk, Kadın Kolları Başkanı Ayşin Hittet, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Eker, il genel ve belediye meclis üyesi adayları ile partililer katıldı.
Açılışta konuşan İlçe Başkanı Ali Ertürk, 22 Temmuz 2007"de başlayan ve 29 Mart 2009"da devam edecek olan bu davayı mutlaka kazanacaklarını ifade ederek “Nazilli"de eli sıkılmadık insan bırakmamak üzere büyük bir performansla çalışıyoruz. 15 gün önce başladığımız bu zorlu çalışma hiçbir engel tanımayarak hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. İnşallah bu çabamız boşa gitmez ve 29 Martta 35 bin oy alarak hedefimize ulaşırız. Gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkan Adayı Mehmet Gacar"da, “Biz 29 Mart seçimlerini seçimlerden de öte kabul ediyoruz. Genel Başkanımızın görevine ilk başladığı günlerden bu yana gösterdiği performansla Türkiye"yi Dünyada hat ettiği yere getirmeye çalışmaktadır. Dik duruşumuz ve rüzgârımız nedeniyle bazı kesimler rahatsızlık duymaktadır. Ancak, Avrupa Birliğinden hukuksal çalışmalara kadar vatandaşımızın huzuru ve refahı için önemli çalışmalar yapılıyor. Sizlerle birlikte bu çalışmalara tam destek vermek için elimizden geleni yapalım” diye konuştu.
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ise, programın hazırlanmasını sağlayan kontenjan adayı Diş Hekimi Ferah Derici"ye çok teşekkür ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Partimiz olarak vatandaşımızın değerli oylarına layık olduğumuzu düşünerek AK Parti"li olsun olmasın herkesin oylarını istiyorum. Verdiğiniz o değerli oylarınızı hizmet olarak geri verecek olmamız konusunda da söz veriyorum. Sözümüzü tutamadığımızda da ilk genel seçimlerde bizleri değiştirmenizi istiyorum. Partimizin Nazilli"ye getirecek olduğu hizmetlerden mutlaka yararlanmanızı istiyorum. genel seçimlerde partimizin seçimlerin kazanmasında önemli rol oynayan kadınlarına çok teşekkür ederken aynı çalışmayı onlardan bir kez daha beklediğimi de buradan ifade ederek yerel seçimlerin Ak Partinin zaferiyle sonuçlanmasını diliyorum”
Konuşmaların ardından kürsüye gelen Akmuslu, başarıya giden yol konulu eğitim seminerine başladı. Akmuslu yaptığı uygulamalı ve slayt destekli anlatımında salonu dolduran partililere seçim kazanmanın yollarını anlattı. Seçimlere nasıl hazırlanılacağı, hazırlık aşamasında yapılması gerekenler, sunumlarda ve halkla buluşmalarda nasıl sunum yapılacağı, yapılmaması gerekenler ve seçim stratejisi hazırlanması konularında önemli bilgiler verdi. Neşeli bir ortamda yapılan siyaset eğitimi yaklaşık 3 saatte sona erdi.