Türk Kardiyoloji Derneği, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezini ''Yaşam için Stent Projesi''ni en iyi uygulayan hastane seçti.

Adana Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, yaptığı yazılı açıklamada, Seyhan Uygulama Merkezi ve Fatma Kemal Timuçin Kalp Merkezinde yılda 11 bin anjiyo yapıldığını, 3 bin 200 hastaya da stent konulduğunu belirtti.

Adana Numune Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi kardiyoloji kliniğinde 8 aydır nöbetçi kardiyoloji uzmanı bulundurmaya başladıklarını ifade eden Kemik, Seyhan Uygulama Merkezinin 7 gün 24 saat nöbetçi kardiyoloji uzmanı, anjiyografi teknisyeni ve anjiyografi hemşiresi bulunduran tek merkez olduğunu vurguladı.

Bu sayede hastaneye kalp krizi nedeniyle başvuran hastaların yüzde 98'ine yaşamı kurtaran acil anjiyografi ve birincil stent uygulaması yapıldığına işaret eden Kemik, şunları kaydetti:

''Böylelikle kalp krizi nedeniyle hastanemize başvuran ayda ortalama 80 hasta, dünya standartlarında tedavi hizmeti almaktadır. Sağlık Bakanlığı ve Türk Kardiyoloji Derneği 'Yaşam için Stent' ortak projesi altında, yararlılığı kanıtlanmış olan birincil stent uygulamasını tüm Türkiye'ye yaygınlaştırmaya çalışmaktadır. Türk Kardiyoloji Derneği 'Yaşam İçin Stent Projesi'ni en iyi uygulayan merkez olan Adana Numune Hastanesini bir başarı belgesiyle ödüllendirilmiştir.''