Ankara Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilen ‘Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi 8.Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni’nde Türkiye birinciliği ödülünü Milli Eğitim Bakamı Ekrem Dinçer’in elinden alan “Yaşam Boyu Eğitimciyiz” ekibi için Avukat Cevat Aldemir İlköğretim Okulu’nda ikinci bir tören düzenlendi. Törene İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdülgani Yağanoğlu, Şube Müdürü Mehmet Akçıl, Okul Müdürü Şahin Atlı, Yaşam Boyu Eğitimciyiz ekibi, Anne Eğitim Sınıfı üyesi öğrencileri anneleri ve öğrenciler katıldı.
Aydın’da 2 yıl önce oluşturulan Anne Eğitim Sınıfı’nda çocuklarıyla yan yana eğitim gören annelere özgüven aşılayan ve okullarına hayat veren ‘Yaşam Boyu Eğitimciyiz’ ekibi, Türkiye birinciliğine kadar uzanan büyük başarılarıyla Aydın’a büyük bir guru yaşattı. Çoğunluğu ilkokul mezunu annelere bilgisayar kullanmayı ve İngilizceyi öğreten, annelerin yazdığı eserleri kitap haline getiren, tiyatro oyunu sahneleyen ve düzenlenen kermeslerle okula gelir sağlayan Ekip, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt genelinde uygulamaya koyduğu “Okullar Hayat Olsun” projesinin Türkiye’ye örnek olacak bir uygulamasını gerçekleştirdi. “Annem Okulumda Öğrenci” projesi Aydın’ın projeye en hazırlıklı ve projenin en başarılı uygulandığı il olduğunu gösterdi.
“EŞİM VE ÇEVREME KENDİMİ İSPATLADIM”
Anne Eğitim Sınıfı açıldığını duyunca kendisinin de çalışmaya katılmak istediğini ifade eden Nurşen Akgül, “Ev hanımı olmanın kısır döngü içerisinde kendimi geliştirmeye yönelik hiçbir çalışma yapamıyordum. Ekibe katılmamla birlikte öncelikle özgüvenim gelişti. Kalemi elime alıp yazı yazmakta zorlanırken; şiir ve hikaye yazdım. Kendi yazdığımız senaryoyu davet edildiğimiz farklı yerlerde izleyicilere sahneledik. Arkadaşlarımla satranç turnuvasına katıldık. Okulumuza sosyal yaşam alanı kazandırdık. Yazdığımız şiirlerden oluşan bir şiir kitabı yayınladık. Çocuklarımla birlikte daha kaliteli zaman geçiriyorum. Kısacası mutluyum ve etrafıma mutluluk saçıyorum. Eşim bile benim bunları yapabileceğime inanmıyordu. Eşimin ve çevremin gözünde daha farklı ve daha değerli bir insan konumuna geldim. Kendimle gurur duyuyorum. Bunun üzerine projemizin Türkiye birincisi olması hepimizi çok mutlu etti” dedi.
Projeden haberdar olduğunda ilk başta kendisine güvenemediği ifade eden Aslı Kaygısız da, “Çocuğumun sınıf öğretmeninin yönlendirmesiyle Yaşam Boyu Eğitimciyiz ekibine katıldım. Ben çalışmalara geçen yıl başladım. Bu yıl ikinci yılım. Çocuklarımla birlikte düzenli olarak derslere katılıyorum. Onlarla gün içinde de aynı ortamda olmak hem benim hem de onlar için çok iyi oldu. Okulda kendimizi geliştirme adına farklı eğitimler aldık. Eğitimlerden öğrendiğimiz bilgilerle atık malzemeleri değerlendirerek ürünler yapıyoruz. Düzenlediğimiz kermeslerde ürettiğimiz ürünleri satarak okulumuzun ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanıyoruz. Çocuklarımıza ve okulumuza faydalı olabilmek bizleri mutlu ediyor. Hepimiz çok mutluyuz. Elde ettiğimiz bu başarı bizlerin mutluluğunu daha da artırdı. Bize bu imkanı sağlayan ekipte yer alan öğretmenlerimize, okul idaresine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Yaşam Boyu Eğitimciyiz” ekibinin koordinatörü Songül Oktaylar ise, “2 yıllık çalışmamız sonucunda oluşturduğumuz ‘Anne Eğitim Sınıfı’nda eğitim gören annelerimize bilişim teknolojileri, satranç, Türkçe, İngilizce, drama, rehberlik, teknoloji ve tasarım eğitimi verdik. Haftada 3 gün boyunca verdiğimiz eğitimler sonucunda annelerimizin yazdığı şiir ve hikayeler ile resim çalışmaları okul panosunda sergilendi. Yazılan hikaye ve şiirler Kültür ve Turizm Bakanlığı tavsiyeli “Güneş Annelerimizin Yüzünde Doğuyor” adlı kitapta toplandı. Annelerimiz kendi yazdıkları tiyatro oyununda çocuklarıyla birlikte sahneye çıktı. Okulda ürettiğimiz eserler düzenlene kermeslerde satışa çıkarılarak okulumuza yaklaşık 5 bin TL gelir sağlandı. 2. dönemini tamamladığımız projemizi yeni yılda da sürdüreceğiz. Bize inan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yaşam Boyu Eğitimciyiz ekibi ve annelere elde edilen başarı nedeniyke kutlayan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abgükgani Yağanoğlu da, şunları söyledi: “Her gün yeni bir şeyler öğrenmek zorundayız. Her alanda eğitim çok önemlidir. Eğitimi insanlara küçük yaşlarda vermeliyiz. Küçük yaşlarda verilen eğitim, bireyin gelişimi açısından çok önemlidir. Yaşamın her alanında eğitime olduğu kadar, kaliteye de önem vermeliyiz. Toplam Kalite Yönetiminin çok büyük önem kazandığı günümüzde çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum ve derece alan okul ekibimizi kutluyorum” aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120614aw000169_02.jpg