TK Başkanı Tayfun Acarer, önerisini sundu "Sakıncalı içerik nedeniyle sitenin bütününün yasaklanmasının önüne ancak böyle geçilebileceğini söyledi.
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, youtube gibi sitelerin Türkiye kopyalarını yapması gerektiğini belirterek "Sakıncalı içerik nedeniyle sitenin bütününün yasaklanmasının önüne ancak böyle geçilebileceğini söyledi.

Türkiye'de internet dünyası son dönemde en çok yasaklanan siteleri konuşuyor.

Youtube'den sonra blogger.com'un da yasaklanması, internette yasak tartışmasını bir kez daha gündeme getirdi.
Türkiye'den erişimi yaklaşık 5 aydan bu yana yasak olan video paylaşım sitesi youtube ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, bu tür internet sitelerinin Türkiye'ye yönelik kopyalar yapması gerektiğini söyledi.

Acarer, mahkeme kararlarıyla zaman zaman erişimleri yasaklanan sitelerin Türkiye'ye özgü kopyalar üretmek zorunda olduklarını ülke hassasiyetlerinin ancak bu şekilde sağlanabileceğini söyledi.

Bu konuda görüşmelerin sürdüğünü aktaran Acarer, her ülkenin olduğu gibi Türkiye'nin de hassasiyetleri olduğunu belirterek, "Türkiye hassasiyetleri Atatürk, çocuk pornosu... Site kapatmaları değişik mahkemelerin aldığı kararlara göre yapılmıştır. Türkiye'nin de bir takım hassasiyetleri var ve herkesin buna saygı göstermesi gerekir" dedi.
YouTube benzeri sitelerin uzlaşma konusunda adım atmaları gerektiğini ifade eden Acarer, "20 ülkeye mahsus kopyası var. Türkiye'ye mahsus kopyaları üretmek zorundalar, görüşmelerimiz sürüyor. Böylece tümü yerine sadece bunlara yönelik kısıtlamalar getirilebilir. Ülke kopyalarına yasaklama konulabilir" şeklinde konuştu.