Dünyada milyonlarca web sitesinin bulunduğu bir internet ortamında yaşıyoruz, web sayfası sayıları her geçen gün artıyor. Artan web site sayısının yanında kontrol de olağan bir şekilde artarak güçleşmeye devam ediyor.

Türkiye aylar öncesinde internette filtre dönemine geçeceğini hatırlatmış, bununla ilgili çalışmalarını başlatıp devreye sokmuştu bile. Bazı kullanıcılar filtreli internete geçip çocukları ve ailesi için güvenli interneti kullanmak istiyorlar.

Fakat bazı durumlarda hiç beklemediğiniz zaman ve acil bir işinizin olduğu dakikalarda erişmek istediğiniz site erişeme kapalı olabiliyor. Bu tarz gıcıklıklarla karşılaşmak istemiyorsanız, Hotspot Shield sizin için ilaç niteliğinde bir uygulama olarak karşınıza çıkıyor.

Peki bunu nasıl sağlıyor diyorsanız, Hotspot Shield bilgisayarınız üzerinde sanal bir özel ağ (VPN - Virtual Private Network) yardımıyla erişimli sitelere olan engeli rahatlıkla ortadan kaldırıyor. İnternette hiçbir filtreye takılmadan rahatlıkla gezip dolaşabilirsiniz.

Peki bunu nasıl kullanacağız ve nereden nasıl temin edeceğiniz?

Yazılımı orijinal sitesinden aldığımız link ile buradan indirmek isterseniz tıklayın: http://mydati.com//download/hss-win2/DM-379.exe (Site üzerinden Free Download'a tıkladığınızda yönlendirilen adrestir.)

Web Sitesi: http://hotspotshield.com
İndirme işlemi bittiğinde program aşağıdaki gibi gözükecektir. İndirdiğiniz kurulum dosyasına farenizi kullanarak çift tıklayınız.

Program kurulumunun başlaması için "Install" butonuna tıklamanız gerekmektedir. Tıkladığınızda program kurulumu başlayacaktır.

Kurulum işlemi aşağıdaki gibi devam edecektir.

Kurulum işlemi bitmeden önce Windows Güvenliği size son kez "programı yüklemek ister misiniz?" diye soracaktır. Kuruluma devam edebilmek için "Yükle" butonuna tıklamalısınız.