Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, sigara yasağı ile işsizler ordusuna yenilerinin katılacağını iddia ederek, “Sigara yasağına destek veriyorum; ancak bir alışkanlığın bir anda yok edilmesi mümkün değildir” dedi.
Kapalı alanlarda sigara içme yasağına kahvehaneci ve kapalı mekan sahiplerinden yoğun tepkiler gelmekte olduğunu ifade eden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, 19 Temmuz"da başlayan sigara yasağının alt yapısının oluşturulmadan uygulamaya konulduğunu ileri sürdü. Bu konunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Akşit, “Bu toplumun içinde yaşayan biraz yetki sahibi biri olarak sigara yasağına destek veriyorum. Ancak bir alışkanlığın bir anda yok edilmesi mümkün değildir. Bu zaman isteyen bir durumdur. Şu an Türkiye'deki en az 2 milyon sigara kullanan kişiyi yok farz edemezsiniz. Yasağı koyabilirsiniz ama önce alt yapıyı hazırlamak zorundasınız. Ben yasağı işyerleri için eleştirmiyorum. O işyerlerinden para kazanarak geçimlerini sağlayan milyonlarca insan var. Bu yasağı koyanlar bunları düşündüler mi bilmiyorum. Bütün hepsini üst üste koyduğumuzda karşımıza yeni işsizler ordusu ortaya çıkıyor. İşverenler bu işten zarar görür mutlaka ama asıl zararı çalışanlar görecek” dedi.
Yasağın alt yapısının tam olarak oluşturulmasının sonra uygulanması gerektiğinin altını çizen Hulusi Akşit, “Sigara yasağı, sigara içilen ve içilmeyen bölmeler hazırlanıncaya ve alt yapısı oluşturulana kadar 1-2 yıl sonra yapılmalıydı. Alt yapı eğitimi ise okuldan başlamalıdır. Diğer türlü sigara kullanımını tamamen yasaklayacaksın. Her yerde yasal olarak satılan sigarayı içme demek doğru değildir. Bu yasağı kahvehaneler, lokanta gibi işyerleri kabullendi. Ancak bar, disko gibi yerlerde 4-5 kadehten sonra kendini Cumhurbaşkanı ilan eden çok insan gördüm. Bu insanlara nasıl sigara içmeyin diyeceksiniz? Kimse sesini çıkarmıyor ama herkes tepkili. Onun için bu işle iştigal eden insanlarla masaya oturulmalıdır. "Ben yaptım; oldu" ile bu işler olmuyor” diye konuştu.