Yekta Güngör ÖZDEN (Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı)

6 oy kapatılsın diyor, 5 oy kapatılmasın diyor. Burada davanın reddi yok. Kapatılmaya yeterli oy sağlanamadığından kapatma kararının verilmemesi var....
Kapatma kararının verilememesi çözümsüzlüğü var. Bu 550 milletvekilinin hazırladığı yasaları siz iptal ediyorsunuz 6 oyla, ama partilerin çabası sonucu değiştirilen anayasa nedeniyle 30 kişinin kurduğu bir partiyi kapatmaktan uzak kalıyorsunuz.

Ülke çözümsüzlüğe gidiyor. Ancak red oyu kullanan başta başkan olmak üzere diğer 4 üyenin kendi içlerinde eziklik duydukları belli ki sonuçta siyasi partinin hazine yardımından yoksun kılınması kararına yanaşıyorlar.

Aslında Anayasa"nın 69. maddesinde yapılan son değişiklikle bu kapatma yerine getirilen bir yaptırımdır.

Bunu da kapatma anlamında değerlendirmek gerekir.
Başkanın ihtar demesi de buradan kaynaklanıyor. Partilere ihtar farklı bir konudur. Başkan ordan yararlanarak kendi içindekileri yavaşlıklarını burada bu ihtar sözüyle gidermeye çalışıyor.

Kaldı ki Hazine yardımından yoksun kılınca oda kapatma yerine olduğundan buna neden olan eylemler söylemler içinde siyasetten yasaklanma kararını verilmesi gerekirdi. Bundan da kaçındıkları ortaya çıkıyor.
Artık karar yayımlandığında gerekçeleri daha iyi yapacağız.

Anayasa Mahkemesi kararına uymak zorundayız. Daha iyi günlere çıkmak için elimden gelen çabayı göstereceğiz. Vatan