Ekrem Y., sorgusunda, “Evli olmasına rağmen kızımı kandırıp onunla ilişkiye girmiş. Kendisiyle konuşmaya gittiğimde tartışıp öldürdüm” dedi.

Hürriyet Mahallesi, 302'inci Sokak üzerinde 24 Aralık 2009 günü sabah saatlerinde işine gitmek üzere yola çıkan tekstil mühendisi Ercan Dağıstanlı, kimliği belirsiz bir kişi tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ercan Dağıstanlı'nın yakın çevresi ve görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. İfadelerde, evli ve bir çocuk sahibi olan Ercan Dağıstanlı'nın çalıştığı işyerinde 22 yaşındaki D.Y. ile ilişkisinin olduğu ortaya çıktı.

Polis cinayetin namus cinayeti olabileceği ihtimalini değerlendirerek D.Y. ile ailesinin ifadelerine başvurdu. D.Y. ile ağabeyinin ortadan kaybolduğunu tespit etti. Baba ile ağabeyin gidebilecekleri 13 ayrı adreste ekipler 3 gün bekletildi. Zeytinburnu'ndaki adreste bekleyen ekipler, Ekrem Y.'yi (49) saklandığı evde yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması yapılan ve yaralama, kavga gibi suçlardan sabıkalı olduğu öğrenilen Ekrem Y., cinayeti itiraf etti.

Polis, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda cinayetin tek kişi tarafından işlenmediğini ve halen aranan ağabey Erkan Y.'nin de olayın içinde olduğunu düşünüyor. Erkan Y.'nin yakalanması için polisin operasyonlarını sürüyor./milliyet