Tarih 24 Şubat 2010: Gaziantep"te teyzesinin evli kızı Ö.Ç. ile evlilik dışı ilişki yaşadığı iddia edilen evli 23 yaşındaki Mahmut Erdem 15 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Cinayeti Ö.Ç."nin 15 yaşındaki erkek kardeşinin işlediği anlaşıldı.

Cinayetin ardından polis tüm aramalara rağmen Ö.Ç."yi bulamadı…

Bugün ise emniyet güçleri Mersin"nin Tarsus ilçesinden gelen ihbarla hemen harekete geçti. Dün bütün aramalara rağmen bulunamayan Ö.Ç."nin, Tarsus"ta bir ağaca asılmış halde cesedi bulundu…

Mersin"in Tarsus İlçesinde oturan evli Mahmut Erdem, aynı zamanda teyzesinin kızı olan evli ve 2 çocuklu Ö.Ç. ile iddiaya göre 21 Şubat"ta kaçarak Gaziantep"e geldi. Gaziantep"te bir tanıdıklarının evinde yaşamaya başlayan Mahmut Erdem ve Ö.Ç."nin, kaldığı yer aileleri tarafından saptandı. Gaziantep"e gelen Ö.Ç."nin akrabaları 65 yaşındaki Abdülkadir Ç., 50 yaşındaki Hamza Ç., 33 yaşındaki Latif Ç., 26 yaşındaki Sinan Ç. ve kadının erkek kardeşi A.Ç., konuşma bahanesiyle Mahmut Erdem"i bir otomobille alarak Gaziantep- Şanlıurfa otoyolunun 5"inci kilometresindeki üst geçide götürdü.

İddiaya göre, bazı şüpheliler Mahmut Erdem"i tutarken, A.Ç. de 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Mahmut Erdem"in otomobille kaçırıldığı ihbarı üzerine A.Ç. ve beraberindeki şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Otomobilde kanlı bıçak bulunurken, üzerindeki kıyafetinde kan lekeleri bulunan A.Ç., suçunu itiraf etti. Şüphelilerin bildirdiği olay yerine giden jandarma ekipleri, Mahmut Erdem"in kanlar içerisindeki cesediyle karşılaştı. Bir süre direndiği ve yerde süründüğü belirlenen Erdem"in cesedi otopsi için Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

A.Ç: BU NAMUS MESELESİ

A.Ç. emniyetteki ifadesinde, “Teyzemin oğlu olan Mahmut, evli ve 2 çocuklu kız kardeşim Ö.Ç."yle gönül ilişkisine girdi. Tarsus"tan kaçarak Gaziantep"e geldiklerini öğrendik.

Yerlerini tespit ettikten sonra Mahmut"u konuşmak bahanesiyle otoban üst geçidine götürerek öldürdüm. Bu bir namus meselesidir” dedi.

Vatan