Kadın tutuklanırken, başka suçtan hapis yatan kocası suçlamayı reddetti
Alınan bilgiye göre, iki çocuk sahibi Çiğdem Alanç (32), polise giderek, yaklaşık 6 ay önce kocası Abdulhakim Alanç'ın (57), Siirtli hemşehrisi Mehmet Sonel'i (32) bıçaklayarak öldürdüğünü, ardından birlikte cesedin başını kesip, yakarak, gömdüklerini söyledi.

Bunun üzerine kadının Taş Mahallesi Varan Sokak'taki evinde ve cesedin gömüldüğü söylenen Karabük yolu, şehir çöplüğü civarındaki portakal bahçesinde araştırma yapan ekipler, kül ve küçük kemik parçalarına ulaştı.

Bunun üzerine kadın tutuklanırken, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından cezaevinde bulunan Abdulhakim Alanç ise çıkarıldığı mahkemede suçlamayı reddetti.

İddiaya göre, 6 ay önce Adana'nın Kurttepe Mahallesi'nde oturan Mehmet Sonel, Abdulhakim ve Çiğdem Alanç'ın evine geldi. Bir süre sonra karısıyla ''yasak aşk'' yaşadığı gerekçesiyle Sonel ile tartışan Abdulhakim Alanç, Sonel'i bıçaklayarak öldürdü.

Daha sonra çift, cesedin başını evin altındaki ahırda kestikten sonra, gövde ve başını bir çuvala koyarak portakal bahçesine götürdü. Cesedi yakan çift, daha sonra gömdü. Bir süre sonra Abdulhakim Alanç, yanmayan büyük kemik parçalarını gömdükleri yerden toplayarak, kadının bilmediği başka bir yere gömdü.

Birkaç ay sonra Abdulhakim A. hırsızlık ve dolandırıcılık suçlamasıyla cezaevine girdi. Korktuğu için cinayeti kimseye söyleyemeyen Çiğdem Alanç ise 6 ay sonra kocası cezaevinde bulunduğu sırada cinayeti itiraf etti. milliyet