Olay, Adana'nın merkez ilçe Çukurova'ya bağlı Topalak Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre; Yazıbaşı Köyü Muhtarı Adem Tosun (37), önceki akşam 22.15 sıralarında yaklaşık 1.5 yıldır 'yasak aşk' yaşadığı bir çocuk annesi Şerife Cantürk (30) ile Topalak Köyü Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki piknik alanına gitti. 
 
Uzun süredir kaçamak buluşmalarını burada yapan iki aşık, göl kenarında oturarak burada sohbet etmeye başladı. Aşırı derecede alkollü olduğu öğrenilen Tosun, eşinden boşanıp kendisiyle evlenmediği takdirde ilişkilerini bitireceğini söyleyen sevgilisiyle tartıştı. Ayrılma tehdidi karşısında öfkelenen Tosun, yanında taşıdığı ruhsatlı olan tabancasına sarıldı. 
 
Genç kadının kafasına iki el ateş eden Adem Tosun, daha sonra aynı silahı bu kez kendi kafasına dayaarak tetiğe bastı. Silah sesleri üzerine olay yerine koşan işyeri çalışanları, Tosun ile Cantürk'ü yerde kanlar içinde görünce ambulans çağırdı. Sağlık ekipleri, olay yerinde yaptıkları ilk müdahalede Tosun ve Cantürk'ün hala yaşadıklarını tespit etti. Ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırdı. Adem Tosun ve Şerife Cantürk, burada doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. 
 
Piknik alanında çalışan ve aynı zamanda da olayın görgü tanığı olan Burak Kara, muhtarın sevgilisiyle birlikte 22.15 ya da 22.30 gibi piknik alanına gelerek, burada göl kenarında oturmaya başladıklarını, ancak 15 dakika sonra silah sesiyle aşağıya indiklerinde ikisin de kanlar içinde yerde bulduklarını anlattı. Kara, karşılaştıkları manzara sonrasında hemen jandarmaya ve ambulansa haber verdiklerini de sözlerine ekledi. 
 
Öte yandan, iki dönemden bu yana köy muhtarlığı yaptığı öğrenilen Adem Tosun'un, eşini severek ve kaçırarak evlendiği, bu birliktelikten de 3 çocukları olduğu ifade edilirken, bir çocuk annesi Şerife Cantürk'ün ise, eşinden bir süre önce ayrıldığı bildirildi. Aşıkların cenazeleriyse otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Muhtarın cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından morgtan alınarak, toprağa verilmek üzere köyüne götürülürken, genç kadının cenazesiyse yakınları gelmediği için otopsi yapılmasına ramen mogrta bekletiliyor. 
 
Bu arada muhtarın sevgilisini öldürüp, kafasına sıktığı yerin yakınında birkaç gün önce hatıra fotoğrafı çektirdiği de ortayı çıkırken, jandarmanın olayla ilgili olarak başlatmış olduğu soruşturmaysa sürüyor.