Iğdır'da esnaflık yapan 43 yaşındaki Yusuf Vural'ı pompalı tüfekle vurup öldürdüğü belirtilen 20 yaşındaki H.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hem teyzesi ile hem de yeğeni ile dost hayatı yaşamak isteyen kişi, hayatını kaybetti. Iğdır'ın 7 Kasım Mahallesinde akşam saat 20.00 sularında meydana gelen olay, iddialara göre şöyle gelişti. Iğdır'da esnaflık yapan 43 yaşındaki Yusuf Vural, dul olan M.K isimli kadınla dost hayatı yaşıyordu.

İddialara göre M.K'nın yeğeni 20 yaşındaki H.Y'den de hoşlanan Yusuf Vural, H.Yln'in iddiasına göre hem teyzeyi hem de yeğeni ile aşk yaşamak istiyordu.

Önceki gün H.Y ile konuşan Yusuf Vural, kocasından ayrı yaşayan H. Y'e kendisini çok beğendiğini söyledi. İddialara göre Yusuf Vural, H.Y'e, ''Teyzenle anlaşamıyoruz. Kötü bir kadın. Ben senden hoşlanıyorum. Sana yakın olmak için teyzenle ilişki kuruyorum''dedi. Teyzesi hakkında söylenenlere öfkelenen H,Y, Yusuf Vural'ın söylediklerini teyzesine iletti.

Teyze M.K, sevdiği kişi ile yeğenini yüzleştirmek istedi. Yusuf Vural'I arayarak yılbaşını birlikte kutlamak için evine çağırdı. Eve gelen Yusuf Vural ile H.Y yüzleşirildi. H.Y, Yusuf Vural'ın teyzesi hakkında söylediklerini hatırlattı, Yusuf Vural inkar etti. Yusuf Vural teyze M.K'ya, yeğeninin iftira attığını, yeğeninin kendisinde gözü olduğunu, karşılık bulamayınca iftira attığını söyledi. Bunun üzerine öfkelenen H.Y, evde bulunan pompalı tüfeği alıp Yusuf Vural'a doğrulttu.

Sinirlerine hakim olamayan H.Y., evdeki pompalı tüfeği alarak dışarı çıkan Yusuf Vural'a ateş etti. Ağır yaralanan Vural, ambulansla kaldırıldığı Iğdır Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan H.Y. ise çıkarıldığı mahkemece, "kasten adam öldürmek" suçundan tutuklanarak Iğdır Kapalı Cezaevi'ne gönderildi./sabah