Aydın Şoförler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Semih Özmeriç, 25 Şubat 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile odalara olan üye aidat borçlarının gecikme zammına af getirildiğini, Aydın Şoförler Odası olarak da üyelere kredi kartına taksitli ödeme imkanı sunduklarını söyledi.
"Torba Yasa" olarak bilinen '6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu'nun, oda, borsa, baro, esnaf ve birlik üyelerine önemli imkanlar sunduğunu kaydeden Aydın Şoförler Odası başkanı Semih Özmeriç, "5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu hükümlerine göre üyelerin, oda ve borsalara olan aidat borçlarının asıllarının tamamını, 31 Ağustos 2011 tarihine kadar ödemeleri halinde, bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i alacakların tahsilinden vazgeçilecek. Geçtiğimiz yıllarda çeşitli sıkıntılar nedeniyle aidat borçlarını ödeyemeyen üyelerimiz için bu önemli bir fırsattır” dedi.


“İYİ NİYET GÖSTEREN HERKES BORCUNU ÖDEYEBİLECEK”
Aydın Şoförler Odası Yönetimi olarak yasa yürürlüğe girdikten sonra şoförlerin lehine yeni bir uygulama daha başlattıklarını belirten başkan Özmeriç, “Torba yasa ile gelen faiz affına bir kolaylık da biz getirip odaya pos cihazı aldık. Borcunu ödemek isteyen üyelerimiz kredi kartına dilediği taksiti uygulatarak ödemelerini yapacak. Şoför esnafımız için bu kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Üyelerimiz kredi kartına taksit yaptırarak da gecikmiş borçları ödeyebilirler” dedi.