Cindoruk, Genel İdare Kurulu'nda gündemde tartışılan konulara değindi.

Türkiye'de hukukun yara aldığını görüşünü savunan Cindoruk, birbirleriyle uyumlu çalışması gereken kuvvetlerin tartıştıklarını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir siyasi parti gibi görüş ifade ettiğine dikkat çeken Cindoruk, böyle bir şeyi onaylamadıklarını dile getirdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 'Polis rejimin teminatıdır.' açıklamasını eleştiren Cindoruk, demokratik cumhuriyetlerde rejim teminatının anayasa olduğunu kaydetti.

Polisin rejimin teminatı olduğu takdirde tüm dengelerin alt üst olacağını belirten Cindoruk, "İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesindeki hükmü, zaman zaman kaldırmaya çalıştık; ama bir türlü başaramadık. İç güvenliği sağlamakla görevli kolluk kuvvetini abartarak rejimin teminatı sayarsanız o zaman iç tüzüğün 35. maddesi zaman zaman meriyet kazanmışsa ona da haklılık tanımak gerekir." yorumunu yaptı.

Cindoruk, kendilerinin hem TSK'nın 35. maddesini, hem de polisin rejimin teminatı olduğu görüşünü reddettiklerini söyledi.

Askeri görevlilerin sivil mahkemede yargılanmasını düzenleyen yasaya da değinen Cindoruk, yasanın Anayasa'nın 145. maddesine aykırı olduğunu öne sürdü.

İç tüzüğün 91. maddesinde ceza kanunda ve temel kanunlarda nasıl değişiklik yapılacağının yazılı olduğunu kaydeden Cindoruk, "Temel kanunda böyle bir değişiklik yapılamaz. Bu yapılan değişiklik iç tüzüğe aykırıdır hem de müzakere usulüyle de aykırıdır. O gün meclis başkanlığı yapan arkadaşın önergeyi dikkatte almaması gerekirdi." diye konuştu.

Haber 7