Bugün ise Başbakan Erdoğan, Şura'da alınan kararları imzalamak üzere saat 09.10'da Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'na geldi. Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarını imzaladığı Genelkurmay Başkanlığı'ndan saat 09.50'de ayrıldı. Kararlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak.

Kararların, Cumhurbaşkanı Gül'e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyordu ancak sürpriz bir gelişme yaşandı ve Zaman Gazetesi kritik kararları kamuoyuna duyuran medya organı oldu.

İşte Zaman Gazetesi'nin o haberi...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinin belirlendiği Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) bu yıl Genelkurmay Başkanlığı'nda yeni yapılanma kararı alındı. Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Hasan Iğsız, Birinci Ordu Komutanlığı'na atandı. Yeni Genelkurmay İkinci Başkanlığı'na ise İkinci Ordu Komutanı Org. Necdet Özel ya da Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. Aslan Güner'in atanması bekleniyor. İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nda imzası olduğu iddia edilen ve Ergenekon soruşturmasında tutuklandıktan 18 saat sonra salıverilen Albay Dursun Çiçek'in ise amiralliğe terfi ettirilmediği öğrenildi.

"ANKARA'NIN PAŞASI" ARA BAŞLIĞI KULLANILDI

3 yıldır tuğamirallik bekleyen Deniz Kurmay Albay Çiçek'in Genelkurmay Karargahı'ndaki görev yerinin de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olarak değiştirilmesi bekleniyor. Albay Çiçek'le eşzamanlı olarak ifadeleri alınan ve amirallik terfisi bekleyen 7 deniz kurmay albayın da durumu da bu yılki YAŞ toplantısında ele alındı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Birinci Ordu Komutanı Org.Ergin Saygun emekliye ayrıldı. Askeri teamüllere aykırı bir durum yaşanmazsa Babaoğlu'nun koltuğuna Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay oturacak. Deniz Kuvvetleri'nin yeni komutanı ise Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit olacak. Yeni komutanlar 30 Ağustos itibariyle göreve başlayacak. YAŞ kararları bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi onayına sunulduktan sonra saat 11:30'da kamuoyuyla paylaşılacak. Genelkurmay İkinci Başkanı olması beklenen Org. Aslan Güner, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başyaverliğini yaptı. Güner, Korgeneral rütbesiyle 4'üncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Geleceğin Genelkurmay Başkanı olarak gösterilen Necdet Özel ise 2007'de orgeneralliğe terfi eti. Ege Ordu ve 2. Ordu Komutanlığı yapan Özel, 2 yıldır kıta görevi yürütüyordu.

ZAMAN'DAN "ŞARAPLI YEMEK" VURGUSU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YAŞ üyelerine bu yıl da Dışişleri Konutu'nda yemek verdi. Yemekte, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de bulundu. Yemekte kırmızı ve beyaz şarap eşliğinde vişneli yalancı dolma, deniz börülceli lazanya, közlenmiş pirzola ile tatlı olarak frambuazlı limon kremalı beze ikram edildi.