Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Karargahında yapılan Şura toplantıları sona erdi.
 
Şura kararlarını imzalamak için Genelkurmay Karargahına gelen Erdoğan, kararları imzalamasının ardından 20 dakika kaldığı Karargahtan ayrıldı.
 
Milli Savunma bakanı ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel YAŞ toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunmak üzere Çankaya Köşk'ü'ne çıktı.  Toplantıda, terfi sırasında bulunan general, amiral
 
ve albayların bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ele alındı.
 
Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendirildi. Şura’da, TSK’yı ilgilendiren diğer konular da görüşüldü.
 
YAŞ KARARLARINI  AHMET SEVER AÇIKLAYACAK
 
Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) orgeneral atamalarının, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever tarafından açıklanacağı belirtildi.
 
YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunmak üzere, Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Çankaya Köşkü’nde bulunuyor.
 
Gül’ün kararları onaylamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever’in orgeneralliğe yapılan atamaları açıklayacağı belirtildi.