153 uçaklık filosuyla 130'u uluslararası, 41'i yurtiçi olmak üzere dünyada 171 noktaya sefer düzenleyen Türk Hava Yolları'nda (THY) operasyon! 45 yaşında olan 94-97 civarındaki purser (büyük gövdeli uçaklarda görev yapan kıdemli kabin amiri) ve kabin amirine 'Çalışmalarınızdan verim alınamamakta ve hizmetlerinizden istifade edilememektedir. Savunmanızı beş gün içinde tarafımıza iletin' ifadelerini içeren bir tebligat yapıldı.


BAZILARI YARGIYA BAŞVURDU
THY'den ayrılmalarının istendiğini düşünen purser'lardan bazıları belli sayıdaki pas (ücretsiz) uçma haklarını kaybetmemek için emeklilik dilekçelerini yazarken, bazıları da yargı yolunu tercih etti. Yönetimin bu kararının, şu ana kadar 58 kabin amirine tebliğ edildiği öğrenildi. Ocak ayı sonuna kadar bu sayının 97'ye ulaşması bekleniyor.  Uygulamanın, doğum tarihleri 1966 Ocak sonuna kadar giden kabin amirlerini hedef aldığı belirtiliyor. Ayrıca şef ve müdür pozisyonunda olan personeli de kapsıyor.

AİDİYET DUYGUSU KALMADI
20 yılını şirkete verdikten sonra 45 gibi genç sayılabilecek yaşta emekliliğe zorlanan kabin amirleri, 'En verimli yıllarımızı şirketimize verdik. Uçuşlarımıza zamanında yetişebilmek için çoluğumuzu çocuğumuzu arkamızda bırakıp havalimanının yolunu tuttuk. Dünyanın belli başlı yabancı havayollarında kabin amirleri 55-60 yaşına kadar çalışabiliyor. Bu tür uygulamalarla aidiyet duygumuzu tamamen yok ettiler' diyerek uygulamayı protesto etti. THY'de yaklaşık 2 bin pilot, 4 bin 800 kabin memuru olmak üzere toplam 12 bin 530 personel görev yapıyor.