- Sayın Mesut Polat, Tenis Federasyonu başkanlığı için ilk defa 3 aday var. Yarış zorlu geçeceğe benziyor, şansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

3 aday olması aslında Türk Tenisinin gelişimi adına önemli bir gösterge. İlk defa 3 aday sistemli bir şekilde çalışmalar yapıyor, tüm ülkeyi ve kulüpleri geziyor. Bu teniste gelinen nokta için önemli bir işaret. Bu yarışta deneyimimiz, hemen faaliyete geçerek ulaşılan noktayı daha da ileriye taşımaya başlayabilme şansımız ve her biri kendi alanında önemli başarılara imza atmış ve tenise gönül vermiş bir ekibimizle çok önde olduğumuzu görüyorum.

- Bunu biraz daha açar mısınız? Tüm adaylar birbirine benzer açıklamalarda bulunuyor zira.

Elbette. Tenis ülkemizde geri dönülmez bir başarı yoluna girmiştir. Esasen 3 adayın olması da bunun en önemli kanıtı. Ben ve ekibim diğer adaylardan öne çıkacak tecrübe ve birikime sahibiz. Bunun yanında ülkemiz tenisinin zaman kaybına tahammülünün olmaması da tüm kulüplerimiz ve delegelerimiz tarafından çok iyi biliniyor ve önemseniyor. Sizin de ifade ettiğiniz gibi, adaylar benzer ifadeler kullanıyor ve benzer projelerden bahsetmekte. Biz hem projelerimizi hem de ekibimizi ilk önce açıklayan olduk. Farklılığımızı ise seçim propagandası yapmak yerine “nasıl” yapacağımızı da açıklamak olarak görüyoruz. Biz gerek görüşmelerimizde, gerek delegelere gönderdiğimiz broşürlerde ve gerekse de ekibimizi ve hedeflerimizi tanıttığımız www.herseytenisicin.com sitesinde projelerimizi ve önümüzdeki yıl programını nasıl yapacağımızı belirten projelerle besleyerek konuya ne kadar hazır olduğumuzu gösterdik.

- Peki, diğer adayların söylemlerinden farklılaşan konularınız var mı varsa neler?

Temelde önemli bir fark var. “Nasıl? Sorusunun cevabı”. Ayakları yere basan bir anlayışla ülkemiz spor kanununun, Ana Statümüzün, talimatların, uluslar arası kurul ve kuralların izin verdiği ölçüde nasıl yapacağımız belirledik.

-Nasıl yapacaksınız?

Çok sayıda ifadeler görüyoruz, birçoğu kulüp ve sporcuya cazip gelebilecek sözler. Ancak, bunları belirttiğim sınırları ve sporcu/kulüp dengesini bilmediklerini ortaya çıkaran ifadeler olarak görüyorum. Yine çok sayıda turnuva vaadi ve 6 ayda bir performans kartı sözleri gibi ifadeler de görmekteyiz ki, nasılın önemi işte tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Zira halen tüm performans raporları günlük olarak verilebilmektedir. Ülkemizde uluslar arası turnuva yapmak, her turnuva tipi için farklı kıstaslar ve sınırlara tabidir. Örneğin çok sayıda Avrupa Tenis Birliği (Tenis Europe) turnuvası hedefini açıklamış bir aday bu turnuvaların her ülke için her yaş gurubunda 3 turnuva sayısı ile sınırlı olduğunu bilmiyor bile. Bu da programınız ne olursa olsun kim nasıl yapacak sorusunun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ben ve ekibim işte bu noktada çok farklı ve öndeyiz.

- Ekibinizde bir üyenin Avrupa Tenis Birliğinde olduğunu görüyoruz. Bu bir avantaj mı?

Bunun ülkemiz tenisinin dünyaya entegre, güncel ve gelişim odaklı olması için önemli bir şans olduğunu düşünüyorum. Gelişmelerin paralel olarak yürütülebilmesi, eğitim ve turnuva kontenjanlarından faydalanma, uluslar arası geliştirme kampları ve eğitimlerden yararlanma anlamında olağanüstü faydasını görmekteyiz. Daha ötesi bu yerimizi koruyarak Uluslar Arası Tenis Federasyonu (ITF) nezdinde de bir yönetim kurulu üyesi bulundurma çabalarımız devam ediyor ve bu konuda önemli bir şansa sahip olduğumuzu belirtmeliyim.

- Federasyonun organizasyonel yapısı için düşünceleriniz nedir? Farklı bir yapılanma düşünüyor musunuz?

Tüm yönetim ve uygulamalar insan faktörüne bağlı olduğuna göre, gelişim hedeflerimiz için önemli hedeflerimiz de var olduğu için organizasyon yapısını çok güçlü tutmamız ve çatıyı iyi kurmamız gerektiği açıktır. Bu açıdan; adaylığımı ilk açıkladığım andan başlayarak organizasyon şemamızı oluşturduk. Tüm görev alanları için görev tariflerini ve pozisyonlar arası iletişim şemasını hazırladık Ekibimiz oluştururken de federasyon yönetiminde tecrübesi yanında heyecanını koruyabilen, verimlilikleri yüksek arkadaşlarımıza; eğitimi, tecrübesi ve yapabilecekleriyle değer yaratabilecek yeni ekip arkadaşlarını ekleyerek her yönüyle hazır duruma geldik.