"Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının 8 Aralık'ta yayınlanan bölümünde sunucu Kenan Işık, şike iddianamesinde adı geçen Fenerbahçe'ye verilmesi muhtemel cezayla ilgili ilginç sözler sarfetti.

 
60 Bin TL'lik soruda "1980 darbesinde Kenan Evren'in talimatıyla 1. lige tekrar yükseltilen takım hangisi?" sorusuna Ankaragücü cevabı verilmesinden sonra yapılan yorumlar dikkat çekti.
 
"1980 darbesi döneminde tek adamlık işte böyle oluyordu. Neyseki geride kaldı" diyerek anti demokratik uygulamaları vurgulayan Işık, hukukçu olan yarışmacıdan o dönemde yaşanan olayları değerlendirmesini istedi.
 
Yarışmacı da "Spora siyaset karışmaması gerekir. Ben 10 yaşından beri Fenerbahçeliyim ama haksızlık yapılmışsa, şike yapılmışsa, temiz bir futbol yürütülmemişse elbette ki sorumlular cezalandırılmalıdır. Duygularınız ne yönde olursa olsun" dedi.
 
FENERBAHÇELİLERE ŞİKECİLERİ KORUMAYIN ÇAĞRISI
 
Bu yorumun ardından Galatasaraylılığıyla bilinen Kenan Işık, şike iddianamesi sonucunda küme düşürülmesi beklenen Fenerbahçe'yle ilgili kamuoyunda ses getirecek şu açıklamayı yaptı:
 
"Bugünkü şike meselesi de bir hukuk ihlali... En azından sizin gibi onurlu Fenerbahçe taraftarları, gelmiş geçmiş sporcuları ve yöneticileri, şimdi top oynayan futbolcuların onuru ve şerefi için bunun böyle olması lazım."