Kuşadalı Aylin Ergül, bir internet sitesi tarafından Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada Türkiye"nin en iyi pasta modelisti seçildi.
Edinilen bilgiye göre, pasta malzemeleri.com isimli internet sitesi tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ilkbahar konseptli Pasta Modelleme Yarışması"na yüzlerce kişi katıldı. Site ziyaretçilerin verdiği oylarla Kuşadası"ndan Aylin Ergül, “Evde Bahar Temizliği “ ismini verdiği pasta ile birinci seçildi. Yarışmada ikinciliği İstanbul"dan Sedef Çimendereli, üçüncülüğü Ankara"dan Funda Türker ve dördüncülüğü ise Edirne"den Ulviye Özdem kazandı.
Pasta modelleme yarışması"na Kuşadası"ndan katılarak Türkiye birincisi olan Aylin Ergül"e yarışmayı düzenleyen internet sitesi tarafından ödül olarak 1 tam gün şeker Hamuru Eğitimi yanında 2,5 kg bitter kuvertür, 2,5 kg sütlü kuvertür, damla çikolata, 6 adet süsleme şekeri ve 6 adet yenilebilir parıltı pullarından oluşan pasta yapım malzemeleri verildi. Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdikten sonra yerli ve yabancı eğitmenlerden pasta kaplama ve süsleme tekniği üzerine eğitimler alan Aylin Ergül halen Kuşadası"nda faaliyet gösteren bir Pastacıda pasta modellemesi üzerine çalışmalar yapıyor.