Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 11–12 Nisan 2010 tarihlerinde Balıkesir ilinde düzenlenen Üniversiteler Arası Halk Oyunları Grup Birinciliği Yarışmalarına ADÜ"yü temsilen katılan ADÜ Halk Oyunları Ekibi, Zeybekler kategorisinde Aydın yöresi ile Stilize dalda birinci olma başarısını gösterdi.
10 -12 Mayıs 2010 tarihlerinde Urfa"da yapılacak olan Türkiye Üniversiteler Arası Halk Oyunları Final Yarışmasında ADÜ ve Aydın"ı temsil edecek olan ADÜ Halk Oyunları Ekibi, ayrıca aynı kategoride Aydın yöresi ile katıldığı yarışmada "Geleneksel" dalda ise üçüncü oldu.
ADÜ Halk Oyunları Ekibi"nin elde ettiği başarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, “Üniversitemiz Halk Oyunları ekibi ve Folklor topluluğunun aktif 50 kişilik dansçı grubuyla çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Başta Türkiye Halk Oyunları Final yarışması olmak üzere, Üniversitemizde düzenlenecek etkinlikler, şenlikler ve davet edildiği festivallerde düzenleyeceği gösteriler için Aydın yöresi başta olmak üzere en az beş yöreye ait halk oyunları çalışmaları devam etmektedir” dedi. -iha