Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi, insan hakları eğitimini bir yarışma ile cezaevlerine taşıdı.

T.C. Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Türkiye genelindeki cezaevlerinde bulunan tutuklu, hükümlü ve personele açık olan, insan hakları konulu bir karikatür yarışması düzenledi. Yarışmaya başvurular Temmuz 2011 tarihinde başlayıp, 20 Kasım 2011 tarihinde sona erdi.

Toplam 50 karikatürün gönderildiği yarışmanın jüri üyeleri, değerli karikatüristlerimizden ve İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu üyelerinden oluşuyor.

Birinci olan yarışmacı 3.000 TL, ikinci olan yarışmacı 2.000 TL, üçüncü olan yarışmacı 1.000 TL ve birer plaketle ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmaya tüm katılanlara “Katılım Belgesi” verilecek.

Cezaevlerinde bu gibi eğitici çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden, İnsan Hakları Merkezi Müdürü Prof. Dr. İoanna KUÇURADİ, bir cezaevinde yaptıkları çalışma sonunda, katılanlardan birinin “Yıllardan sonra ilk defa bize insanlığımızı hatırlattınız” sözünü hep akılda tutmamız gerektiğini ifade etti.