14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında ADÜ Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Sekreteri ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Denizli öncülüğünde geçen yıl hayatını kaybeden ADÜ Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. O. Turgay Aktunç anısına düzenlenen, ADÜ ile ADÜ Araştırma ve Araştırma Hastanesi personelinin katıldığı “Objektiflere Yansıyan Gözler” konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.
Fotoğraf sanatçısı Aydın Yakan, ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı Öner Şavk, ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr Barlas Etensel, ADÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi H.Meltem Sönmez ve gazeteci Bahar Yüksek"in jüri üyeliği yaptığı değerlendirme sonuçlarına göre Prof. Dr O.Turgay AKTUNÇ Onur Ödülüne, ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğrencisi ve fotoğraf sanatçısı Burak Erim"in "Atatürk ve Cumhuriyet Kadını" isimli eseri; ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Onur Ödülüne fotoğraf sanatçısı Tanıl Uslu"nun "Mavi Gözlü Çocuk" adlı eseri; ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Sekreteri fotoğraf sanatçısı Mustafa Denizli Onur Ödülüne ise fotoğraf sanatçısı Onur Demirkapı"nın "Gonca" isimli çalışması layık görüldü.
Yarışmada dereceye giren sanatçıların ödüllerinin 2 Nisan 2009 tarihinde ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Eğitim Salonu"nda Prof. Dr. O. Turgay Aktunç"un ölümünün 1. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek olan törende verileceği belirtildi.