Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde gösterdikleri iyi performansı Dinamo Kiev karşısında da devam ettirmek istediklerini söyledi.

Schuster, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, bu sezon çok iyi işler çıkardıkları UEFA Avrupa Ligi'ne Dinamo Kiev maçıyla yeniden başlayacaklarını belirterek, ''Temmuzdan bu yana iyi maçlar çıkardık. Yarınki rakibimiz çok önemli. Her sene Şampiyonlar Ligi veya UEFA Avrupa Ligi'ne katılıyor. Zor bir maç olacak. Biz de bugüne kadar gösterdiğimiz bu iyi mücadeleyi Dinamo Kiev karşısında da devam ettirmek istiyoruz'' diye konuştu.

''Taraftarımıza ve camiamıza iyi gittiğimiz kulvarda daha fazla şeyler vermek istiyoruz'' diyen Alman teknik adam, ''Yarınki maç için hevesliyiz. UEFA Avrupa Ligi bizim için çok önemli. Avrupa'da yaptığımız maçlarda Türkiye'den daha iyi sonuçlar aldık. Taraftarlarımızı mutlu etmek istiyoruz'' dedi.

-''DAHA ÇOK YOL VAR''-

Dublin'de yapılacak finale kalıp kalamayacaklarının sorulması üzerine Schuster, ''Artık adım adım gidilecek maçlar. İlk bölümü çok güzel geçirdik. Artık işin ciddiye bindiği seviyeye geldik. Dublin için daha uzaktayız. Daha çok yol var. Artık grup maçları yok. Rakiplerle karşı karşıyasınız. Şu anda Avrupa Ligi'nde en önemli kulvara geldik ve elimizden geleni yapacağız'' ifadelerini kullandı.

Schuster, Dinamo Kiev'in 3 aydır resmi maç oynamamış olmasının kendileri için avantaj olabileceğini de dile getirerek, şöyle konuştu:

''Rakibimizin 3 aydır ligleri tatil ve sadece hazırlık maçları oynadı. Zenit maçını izledim. Yarın sahaya çıkacak kadroyla oynadılar. Ne olursa olsun o hazırlık maçıydı. Bizim de avantajımız devamlı maç oynamamız ve tempomuzun olması. Tempomuzu ve oyun hızımızı sahaya yansıtırsak bu bizim için avantaj olabilir.''

-İBRAHİM ÜZÜLMEZ'İN YOKLUĞU-

İbrahim Üzülmez'in sözleşmesinin fesih edilmesinin ardından savunmanın solunda sıkıntı yaşayıp yaşamayacakları sorusuna Alman teknik adam, şu yanıtı verdi:

''Çok kısa bir zaman içinde alternatif bulmamız kolay olmayacak. İsmail'in sakatlığı çok önemli değil. Oynamasına engel bir sakatlığı yok. İleriki zamanlar için bir alternatif bulmaya çalışacağız. Belki sağda oynayan arkadaşlarımızdan birini buraya alabiliriz. Olaylar bu noktaya geldiği için İbrahim yok. Farklı alternatifler bulacağız.''

-''OLAY HEPİMİZİ ÜZDÜ''-

Schuster, İbrahim Üzülmez'in sözleşmesinin fesih edilmesiyle ilgili olarak da ''Pazar günü Ankara'daki olay hepimizi üzdü. Benim için sürprizdi ve beklemediğim bir olaydı. Zor bir karardı ama alınması gereken bir karardı'' dedi.

Olaya karışan İbrahim Toraman'ın yerine yarın Ferrari'yi oynatıp oynatmayacağı sorusuna Schuster, ''Ferrari hazır durumda, iki haftadır oynayabilecek durumda. Onun da yarın dakika alabilmesi mümkün'' cevabını verdi.

-''DEVRE ARASI ADAPTASYON ZOR OLUR''-

Alman teknik adam, Portekizli futbolcu Hugo Almeida'nın performansıyla ilgili bir soru üzerine, ''Almeida yeni bir ülkeye, farklı futbol oynanan bir ülkeye geldi. Devre arasında gelen futbolcuların adaptasyonu daha zor olur. Simao ve Fernandes için de bu geçerli. Farklı bir hayat ve farklı bir futbol var. Zamanla bunların hepsi yoluna girecektir'' şeklinde konuştu.

Türkiye ile Avrupa'da farklı performans göstermeleriyle ilgili olarak da Schuster, ''Avrupa ile ligdeki takımlar arasında mental olarak fark var. Bu farklar bize sıkıntı yaşattı. Türkiye liginde tüm rakiplere karşı olmasa da bazılarına karşı sıkıntı yaşadık'' diyerek sözlerini tamamladı.

A.A.